Pledoarie pentru casatorie

Pledoarie pentru casatorie
  calendar_month        
Casatoria a fost, si probabil va ramane un deziderat strict feminin, multi barbati evitand ideea de oficializare a relatiei. Chiar daca locuiesc de multi ani impreuna cu femeia respectiva, si gusta din bucuriile vietii in doi(facut mancare, spalat, calcal, sex regulat).Barbatii au cautat permanent scuze, destul de naive si ciudate pentru a amana decizia.
Femeile au incercat, la randul lor divese tertripluri de-a lungul timpului de a-l convinge pe nehotarat sa faca pasul decisiv: santaj emotional(plans) sau fizic( privarea pe perioade mai lungi sau mai scurte de sex).

Abandonarea cauzei de catre femeie imbraca si forma mult dorita de barbati in care ea ii preia ideea si afirma cu nonsalanta "ce-i nevoie de hartia aia, ne e bine si asa?". Ei bine, "hartia aia" are proprietati magice: daca relatia pe care o traiesc era buna, constructiva, in urma casatoriei ea devine mai buna, mai profunda si mai sanatoasa; daca dimpotriva unul din cei doi crede ca prin oficializarea relatie poate obtine beneficii afective sau finaciare pe care inainte nu le-a avut, tocmai s-a inscris pentru o mare de dezamagiri, deceptii si frustrari.

In ciuda timpului si-a noilor libertati care tind sa acapareze tot mai multi adepti, in ciuda cresterii nunarului de divorturi casatoria si-a pastrat aura speciala pe care a avut-o de la inceput. Pentru ca, in ciuda motivelor care-i determina pe multi sa amane momentul, ea va pastra mereu o taina si-o satisfactie pe care toti doresc s-o incerce la un moment dat.

86778.jpg

Poate tocmai prin ideea ca nu sunt "pregatiti" pentru a gusta alaturi de cineva din provocarile pe care numai statutul de om casatorit ti le poate da. Sentimentul ca ai pe cineva alaturi si la bine si la greu, ideea de echipa, daruirea totala sau chiar abandonul total afectiv si fizic au nevoie de-o baza si-o garantie oficiala si morala care sta tocmai in ideea de casatorie.

Motivele care-o determina pe femeie sa-si doresca sa fie casatorita sunt din cele mai diverse: dar predominanta va ramane nevoia de cuib, de ocrotire, de stabilitate pe care numai casatoria le-o poate da.

Motive superficiale care privesc inlocuirea apelativului "domnisoara" cu cel de "doamna", prezenta unei verighete care se odihneste linistita pe inelarul lor dandu-le o importanta pe care ele insele n-o pot dobandi prin efort personal. Si atunci verigheta devine acel obiect exterior corect identificat, care odata obtinut le garanteaza fericirea personala. Nu relatia in sine, nu completarea emotionala si afectiva cu barabtul de langa ea, ci verigheta, statutul de "doamna"...

Barbatii, nu sunt programati genetic pentru monogamie. O parte din ei excud din start ideea unor aventuri si vad in casatorie temnita in care se inchid de buna-voie cu o singura femeie. Ideea prinde la o anumita categorie de barbati:iresponsabili, lipsiti de angajament si devotament, barbati care nu au definit ce insemana personal pentru ei succesul, si care aleg varianta concubinajului, beneficiand doar de avantajele unei casatorii nu si de responsabilitatile pe care ea le aduce dupa sine.

Femeile, in naivitatea lor vin de multe ori in intampinarea dorintei barbatilor afirmand ca nu doresc sa se casatoreasca si ca prefera relatiile "libere" de angajament.

In aceasta situatie ele se plaseaza de buna-voie intr-o pozitie inferioara, oferindu-i barbatului libertatea unui burlac lipsit de responsabilitati dar caldura si stabilitatea unui camin.86779.jpg

1-0 pentru barbati!

Statisticile au demonstat ca 70% din "casatoriile de proba" oficializate in final in fata ofiterului de stare civila sfarsesc prin divort... ca dovada ca timpul petrecut impreuna de cei doi nu a adus dupa sine o cunoastere mai profunda si mai intima a partenerului si dipotriva.

Pentru ca putini din concubini(ce urat suna!)pornesc in relatia de concubinaj cu dorinta sincera de-a darui total si neconditinat. Pentru ca-si pun piedici si frane mai mult sau mai putin constient, sugestionandu-se ca-si vor da liber la sentimente, trairi, angajament dupa oficializare... sanatatea unei relatii tine mult de dinamica in care incepe: ce incepe prost(fara daruire totala si angajament)sfarseste si mai prost, iar ce incepe bine, prin efortul comun al partenerilor poate conduce la o relatie armonioasa si sanatoasa, suportul de baza pentru o viata implinita.

Recomandari