Pot barbatii si femeile sa fie cu adevarat amici?

Pot barbatii si femeile sa fie cu adevarat amici?
  calendar_month        
Mi-am pus deseori aceasta intrebare. Pentru femei pare sa fie un aranjament extraordinar: primesc atentia data de un iubit (sunt luate de acasa cu masina, li se aduce comanda de la bar, daca cumva li se intampla ceva neplacut sunt ascultate si intelese) fara insa sa fie puse in situatia de a suporta dezamagiri. De unde apare aceasta diferenta? Barbatii au tentinta ca dupa ce s-au culcat cu o femeie sa nu o mai considere egala lor. Ea devine o persoana de care trebuie sa aiba grija, de care trebuie sa ascunda anumite lucruri. Si femeile isi schimba comportamentul: pretind mai mult si devin mai banuitoare. E adevarat ca nimic nu se compara cu o buna partida de sex sau cu o seara romantica dar nici o iesire amicala cu rasete si destainuiri nu este de lepadat.

Cat poate insa dura acest lucru? Pot barbatii si femeile sa fie doar amici? De cele mai multe ori nu. Intamplator intr-o seara ai baut prea mult, sau te simti prea singura sau pur si simplu modul in care se uita la fata aceea te-a facut geloasa. Si atunci cedezi si faci avansuri pe care amicul tau nu le va putea trece cu vederea. Si astfel se intampla ceea ce tu cu o seara inainte nu nici nu ai fi conceput ca este posibil.

Ce conditii ar trebui indeplinite pentru ca relatia ta de prietenie sa nu fie supusa unei astfel de incercari?

Sa nu existe atractie fizica de nici o parte. De cele mai multe ori existenta sa face sa existe doar o falsa prietenie. Barbatul se simte atras de femeie, dar intrucat aceasta nu manifesta nici un interes se face cat mai util sperand ca in timp aceasta sa isi schimbe atitudinea. Femeile nu prea adopta o astfel de atitudine, ele au tendinta de a fi mult mai directe. Si oricum sunt mult prea geloase ca sa suporte sa stea pe aproape cand persoana dorita isi face de cap cu altele.

Sa continue relatia de prietenie si daca unul sau altul se implica intr-o relatie amoroasa mai serioasa. Dragostea este esentiala in viata unui om si ar trebui sa te bucuri cand acest lucru se intampla prietenului tau. In cazul femeilor nu se intampla insa acest lucru decat daca si ele sunt implicate intr-o relatie. Altfel ele s-ar simti abandonate si ar cauta cat mai multe defecte celei care le rapeste compania prietenului lor.

Sa se discute deschis despre relatie. Daca mergeti la munte impreuna si dormiti in aceeasi camera situatia poate deveni tensionata in cazul in care nu ati discutat inainte cum va veti comporta. Si oricum este mai bine sa vorbesti despre o ipoteza decat sa actionezi si prin asta sa strici o relatie care iti aducea atata bucurie.

Recomandari