Pot sa o iau de la capat?

Pot sa o iau de la capat?
  calendar_month        
Pot sa o iau de la capat? Sunt prinsa in trecutul meu, in esecurile si pierderile mele… Trebuie sa fiu intotdeauna ceea ce sunt? Ma pot autodepasi vreodata? Pot, chiar pot sa o iau de la capat ?

De cate ori v-ati pus aceasta intrebare? Si mai important, de cate ori ati raspuns negativ la ea? Ne putem alege alte coafuri, ne putem cumpara haine noi, putem zugravi casa, ne putem schimba serviciul, dar multi ocolesc acele noi inceputuri care ne ofera o satisfactie personala si dau un nou sens vietii.

Cei mai multi dintre noi refuzam sa cedam chiar si atunci cand stim ca trebuie s-o facem. De ce?

Pentru ca schimbarea ne sperie.

Ne agatam cu toate mainile de ceea ce ne e cunoscut, uneori in ciuda durerii pe care ne-o aduce. Problema este ca, spre exemplu, cu cat o femeie abuzata ramane mai mult alaturi de sotul ei, cu atat ii va fi mai greu sa faca pasul despartirii . Gandul singuratatii, al abandonului este mai greu cu fiecare zi ce trece.In orice situatie, cand trebuie sa ne despartim de o persoana apropiata, fie ca este decizia noastra sau nu, avem intotdeauna alaturi cei trei "aliati" - nelinistea, frica si mania.

Despartirea de persoana iubita doare intotdeauna si, in primele zile de singuratate ne simtim coplesiti. Mania si tristetea pe care le simtim ne impedica sa gandim rational in acele momente. Si, desi stim ca vom supravietui, totusi ne intrebam: "Voi rezista?"

Vei rezista.

Sa luam un exemplu: partenerul de viata te-a parasit . Esti nervoasa la maxim, trista si groaznic de ranita. Bine, esti furioasa!

Dar iata cum stau lucrurile: Esti libera! Ai ocazia sa experimentezi lucruri noi.

"Dar eu nu vreau!"

Aiurea! Vorbeste mania din tine. Adevarul este ca, oricat de mult te-ar durea in acest moment, vei trece peste . Partea buna este ca iti poti alege experientele. Si oricat de neputincioasa te simti acum, trebuie sa realizezi faptul ca ai in fata ta sansa de a experimenta lucruri noi. Pana la urma, cum spunea si Heraclit: "Nimic nu se pierde, totul se transforma." Iar sentimentele tale se vor transforma si ele, din sentimente de manie si frustrare in sentimente de speranta.

Durerea poate fi si sanatoasa, ea ne ajuta sa acceptam ceea ce s-a intamplat, si sa privim evenimentele in ansamblul lor. Insa, daca te obsedeaza trecutul sau gandul razbunarii , in loc sa te ajuti e tine insati, iti pierzi vremea si te indepartezi de scopul final care este bunastarea si fericirea ta.

Concentreaza-te asupra solutiilor.

Esti pe cale sa incepi o aventura. Ai sansa, chiar daca inca nu o sesizezi, la o viata noua, mai buna. Partenerul te-a parasit dar inca respiri. Intelegi? Inca respiri. Gandeste-te la acest lucru si apoi da-ti seama exact cam cat de puternica esti. Si mai ales, da-ti seama ca NU ai nevoie de un partener pentru a te intregi. Iti esti tie insati suficienta. A avea un partener este placut, dar nu necesar. Un partener este doar o persoana, nu este viata. Viata esti tu. Bucura-te de asta.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cu copilul la plimbare
  • person

    "nu poti spune despre ceva ca e greu inainte sa incerci!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right