Pozitii de dormit in cuplu si semnificatiile lor

Pozitii de dormit in cuplu si semnificatiile lor
  calendar_month        
Pozitiile de somn pe care le avem in cuplu si separat releva anumite caracteristici ale personalitatii si ne dau detalii despre statutul relatiei.


59316.jpg
Pozitia 1

Esti culcata pe o parte, iar partenerul se apropie de tine in aceeasi pozitie, strangandu-te cu bratul sau. Pozitia este cunoscuta si sub numele de "lingura".

Aceasta este o pozitie foarte intima, ce procura un sentiment de siguranta atunci cand partenerul te strange in brate. In general, barbatul tine femeia in brate. Cuplurile care adopta aceasta pozitie de dormit sunt impreuna de ceva vreme, dar sunt inca in faza de "luna de miere" a relatiei lor. Pozitia este in acelasi timp securizanta si erotica.


87045.jpgPozitia 2

Ea seamana mult cu lingura, unde cei doi parteneri sunt lungiti pe o parte in aceeasi pozitie, insa de data aceasta ii separa o distanta mai mare. Totusi, unele parti ale corpului raman in contact, de exemplu mainile sau picioarele.

Aceasta pozitie de somn este adoptata in general de cuplurile care sunt impreuna de mai mult timp. Distanta usoara exprima incredere, reflecta certitudinea ca, in ciuda departarii, partenerul ramane alaturi.


87044.jpgPozitia 3

Partenerul tau si cu tine sunteti culcati fata in fata, imbratisati.

Iata o pozitie clasica a cuplurilor noi si proaspat casatorite, care sunt inca imbatate de dragoste. Partenerii isi exprima prin aceasta pozitie de somn dorinta de apropiere fata de partener. Totusi, pozitia este destul de inconfortabila, iar curand unul dintre voi o va schimba.


87041.jpgPozitia 4

Partenerul doarme pe spate si isi intinde bratul spre tine, lasandu-te sa-ti tii capul pe umarul sau pe pieptul sau.

Aceasta pozitie demonstreaza rolul pe care il joaca fiecare in relatie. Femeia este plasata intr-o situatie de dependenta, in timp ce barbatul actioneaza in mod voluntar si protector. Pozitia releva totodata si un sentiment puternic de iubire, dar si increderea totala dintre parteneri.

87043.jpgPozitia 5

Pozitia aceasta in stil "zen" ne prezinta doi parteneri culcati pe o parte, spate in spate, atingandu-se doar cu fesele.

Cand cuplul e format de mai multa vreme, cei doi parteneri au nevoie de un pic mai multa independenta pentru a adormi. In ciuda distantei, cei doi se iubesc, pentru ca fesele lor sunt in contact, sugerand legatura intacta intre parteneri.87042.jpgPozitia 6

Cei doi parteneri isi intorc spatele, fiecare ocupand cate o parte a patului.

Distanta mare si lipsa punctelor de contact intre parteneri sugereaza o anume tensiune. Daca aceasta pozitie nu este rezultatul unei indepartari progresive, ci o consecinta a unei dispute nerezolvate, exista sanse mari ca unul dintre parteneri sa-i ceara iertare celuilalt si sa se intoarca spre acesta pentru a-l lua in brate.
Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Asa se zboara ?
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right