Relatii la distanta

Relatii la distanta
  calendar_month        
Relatiile la distanta cer multa rabdare si mai ales multa incredere. Fie ca vorbim de o relatie la distanta asumata, adica o relatie cu cineva din alt oras sau tara, fie ca vorbim de plecarea partenerului pentru o perioada mai lunga de timp, relatia este una dificila si care iti va pune multe semne de intrebare.

Daca intalnesti pe cineva dintr-un alt oras si te decizi sa ai o aventura cu acea persoana, totul este in regula. Daca vrei insa sa transformi aventura intr-o relatie, atunci trebuie sa fii pregatita pentru orice.

Comunicarea este baza oricarei relatii, cu atat mai mult daca vorbim despre una in care contactul direct este mult mai rar. Suna-l, trimite-i scrisori, foloseste orice metoda pentru a fi cat mai des in contact cu el. Este extrem de important sa stiti permanent ce face fiecare, cum se simte si de ce are nevoie. In momentul in care nu mai puteti comunica, indiferent de motiv, relatia este ca si terminata.Atunci cand va intalniti, totul trebuie sa fie perfect. Ai grija de fiecare detaliu, chiar daca stii ca si el se va ocupa de acelasi lucru. In general, relatiile la distanta presupun intalniri de 2-3 zile, in week-end, dupa care fiecare isi reia treaba din timpul saptamanii. Incearca, de cate ori e posibil, ca acele 2-3 zile sa le petreceti intr-un loc unde sa fiti doar voi. Daca lucrurile nu merg perfect atunci cand sunteti impreuna, s-ar putea ca unul dintre voi sa inceapa sa aibe dubii in legatura cu relatia.

De cate ori ai ocazia, surprinde-l. Asta nu inseamna sa apari o data la trei zile in fata casei lui si sa-i dai un telefon ca sa-l anunti asta. Din cand in cand, insa, spune-i ca a doua zi ai sa ii faci o vizita. Daca va aprecia ce faci, iti va intoarce surpriza.

Distanta dintre voi te va face geloasa, fie ca e ceva voluntar sau involuntar. Incearca sa iti invingi aceste idei si discuta cu el de fiecare data cand ai dubii, fara insa a deveni paranoica. Nu ii cere in fiecare zi explicatii pentru cele doua ore in care iti spune ca a fost cu baietii la fotbal. Adu-ti aminte ca increderea este unul din elementele de baza ale relatiilor la distanta.

Cea mai mare greseala pe care o poti face e sa pretinzi ca el trebuie sa depuna mai mult efort decat tine. Intr-o relatie la distanta, amandoi au aceleasi obligatii, cel putin din punct de vedere moral. Nu e obligat sa te sune el de mai multe ori, la fel cum nici tu nu esti obligata sa ii cumperi lui mai multe cadouri. Sansele de reusita ale unei relatii la distanta vin din intelegerea ideii ca ambii parteneri trebuie sa fie la fel de implicati.

Recomandari