Renunta la parfum daca vrei sa-l cuceresti!

Renunta la parfum daca vrei sa-l cuceresti!
  calendar_month        
Femeile care isi cauta jumatatea ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa se dea cu parfum .

Un nou studiu realizat in SUA a aratat ca parfumul natural al femeii este cel care le da palpitatii barbatilor!

Studiul, care a fost publicat in Psychological Science, a demonstrat ca nivelul testosteronului unui barbat, care este in legatura directa cu simtul atractiei sexuale, este semnificativ mai mare atunci cand percepe mirosul unei femei la ovulatie.

Acesta este un subiect care a fost mult dezbatut: daca este adevarat sau nu ca ovulatia femeilor poate fi simtita din exterior., afirma Dr. Jon Maner, de la Universitatea din Florida, unul dintre coautorii studiului.

La multe alte specii de mamifere, exista indicatori foarte evidenti in acest sens, dar foarte multa vreme s-a presupus ca femeile nu ofera aceste indicii.

Cercetatorii au facut 2 experimente. In primul experiment, femeile au trebuit sa doarma timp de 3 nopti in tricouri simple, albe. Cercetatorii au strans tricourile, le-au impartit in doua categorii, in functie de ovulatie, le-au bagat in pungi de plastic si le-au inghetat.

In cel de-al doilea experiment, cercetatorii au amestecat tricourile din prima faza a studiului cu unele curate, ce nu fusesera purtate de nimeni.

In ambele experimente, cercetatorii le-au cerut unor zeci de barbati sa miroasa tricourile din pungi. Oamenii de stiinta le masurau in acest timp nivelele de testosteron cu ajutorul unor probe de saliva.

Cercetatorii au descoperit astfel ca barbatii care au mirosit tricourile femeilor la ovulatie, din primul experiment, au avut, in medie, un nivel de testosteron cu 40% mai mare decat barbatii care au mirosit tricourile femeilor care nu erau la ovulatie.

In cel de-al doilea experiment, nivelul de testosteron pentru tricourile femeilor la ovulatie a fost, in medie, cu 15% mai ridicat decat pentru celelalte doua probe.

Oamenii de stiinta nu au identificat inca substantele chimice care stimuleaza aceasta crestere a nivelului testosteronului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

exista bariera intre generatii?
  • person

    "bariera intre generatii...semidreapta fara punct de convergenta..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right