Sex: pilula vinovata de disparitia libidoului?

Sex: pilula vinovata de disparitia libidoului?
  calendar_month        
Pilula ne permite sa avem o sexualitate mult mai liber exprimata, eliberandu-ne de angoasa unei sarcini nedorite. Dar ce efecte are pilula contraceptiva asupra sexualitatii noaste? Multe femei se plang de disparitia libidoului: adevar sau impresie gresita?

Iritatia dupa raportul sexual: pilula de vina?

O pilula slab dozata in estrogeni poate provoca uscaciune vaginala, care nu este in sine un semn al lipsei dorintei sexuale. Senzatia este insa dezagreabila in timpul raporturilor sexuale, provocand iritatii, iar pe termen lung poate duce la scaderea dorintei sexuale. Daca te confrunti cu probleme de lubrifiere, opteaza mai bine pentru sterilet sau o pilula cu concentratie mai mare de estrogeni. Tratamentele locale (ovule, gel sau crema) ajuta contra uscaciunii vaginale si nu dauneaza dorintei sexuale.

Daca ovulatia nu se mai produce, nu mai exista nici dorinta?

La unele femei care nu iau pilule, perioada ovulatiei se insoteste de un val de placere. Natura stie ce face, caci femeia are un maxim de fertilitate in acel moment. Pilula nu este cea mai buna metoda de contraceptie pentru femeile care observa anularea picului de dorinta din preajma ovulatiei. Fenomenul nu este insa atat de frecvent, spun specialistii.

Nu te mai simti fertila: cauza lipsei dorintei?

Unele femei au nevoie sa se simta fertile pentru a experimenta placerea sexuala , caci ideea maternitatii este declansatoare de libido. Daca presupui ca in subconstientul tau poate exista o astfel de problema, gandeste-te ca pilula nu dauneaza fertilitatii si ca ovulatia apare atunci cand incetezi tratamentul.

Cum faci sa uiti de efectele pilulei? Evita s-o iei cu 5 minute inainte sa te bagi in pat cu iubitul, dezvolta noi surse de excitatie, fiti creativi in doi, fiti fertili impreuna. Concentreaza-te pe senzatia fizica.

Daca iti doresti un copil, discutati impreuna, inceteaza tratamentul cu pilula in mod constient, fara sa mai astepti "accidentul" pe care n-ai stiut cum sa-l gestionezi.

Pilula si sanatatea

In mod inconstient, unele femei se simt vinovate pentru placerea pe care o traiesc. Studiile spun ca riscul de cancer la san se mareste cu 20% in perioada in care se ia pilula, dar ca acest risc se anuleaza imediat dupa incetarea contraceptiei.

Gandeste-te in primul rand la efectele protectoare ale pilulei: scaderea cu 29% a riscurilor de cancere ginecologice si cu 12% a tuturor tipurilor de cancer. La nivel globalm, putem borbi deci de un efect protector al pilulei contraceptive.

Autor: Nuage

Recomandari