Si femeile fug de casatorie

Si femeile fug de casatorie
  calendar_month        
Credeati ca numai barbatii dau bir cu fugitii atunci cand vine vorba de casatorie? Ei bine, eu cred ca acesta este doar un stereotip. Am intalnit si barbati care se plangeau ca vor sa gaseasca o fata draguta alaturi de care sa intemeieze o familie, precum si femei care sustineau mandre ca mariajul nu este pe gustul lor. Pana la urma, femeile si barbatii se tem in egala masura de relatii serioase si angajamente pe termen lung.

Ingradirea libertatii

Probabil o prima teama, pentru ambele sexe, ar fi aceea ca le va fi ingradita libertatea, sau ca isi vor pierde anumite drepturi. Barbatii se tem ca vor trebui sa pastreze ordinea, femeile ca vor trebui sa gateasca, si amandoi, ca nu vor mai putea iesi la fel de des cu prietenii la bere. Dar de ce n-ai mai putea? Pana la urma, locuiti impreuna… oricine se mai satura, si trebuie sa se mai vada si cu alti oameni, nu?

Bagaj emotional si nu numai

Fiecare vine intr-o relatie, cu un trecut amoros, fiind obisnuit intr-un anume fel de fostul sau fosta, dar niciodata doi oameni nu vor fi lafel. Apoi, femeile nu vin niciodata singure - vin cu sampoane, creme, farduri, jucarii de plus, atatea nimicuri de "importanta vitala" pentru ele. Ceea ce barbatilor li se va parea foarte sufocant… mai ales ca pentru ei dezordinea e a doua natura. Si cand pentru noi fiecare crema si fiecare ursulet de plus trebuie sa stea la locul lui… haosul barbatesc ne poate duce la disperare.Rutina

Rutina, bat-o vina. Nu, nu numai barbatii se feresc de ea. Ce, noi ne multumim cu mai putin? Da, cautam siguranta, iubire, un tata pentru copii, dar parca nici noi nu vrem sa ne plictisim langa acelasi barbat la nesfarsit.

Si nu-i asa ca si pe noi ne sperie, macar putin, gandul de a face dragoste cu un singur barbat pentru tot restul vietii? Din momentul in care intervine rutina s-a cam terminat si cu dragostea… si sexul poate doar asa, la ocazii speciale.

Lipsa increderii

Stim toate cat de tarziu se maturizeaza barbatii si, de parca nu ar fi fost de ajuns, cand crezi ca s-au facut si ei barbati seriosi intervine criza varstei de mijloc si dau iar in mintea copiilor.

Unele mai radicale sustin sus si tare ca pe barbati nu te poti baza. Chiar si cei ce par mai maturi au ascuns inauntrul lol un adolescent ce abia asteapta sa iasa la suprafata. Si, cand ti-e lumea mai draga, te parasesc sau iti sugereaza ca au nevoie de mai multa independenta. Si nu e ca si cum ii putem invinui peantru asta, saracutii, cand tocmai li s-au aprins calcaiele dupa vreo studenta nou angajata ca secretara…

Recomandari