Simtul umorului, afrodisiac puternic

Simtul umorului, afrodisiac puternic
  calendar_month        
Simtul umorului ar putea juca un rol mai important in seductie decat se credea pana acum. Un studiu britanic a demonstrat ca femeile cred ca barbatii glumeti sunt mai inteligenti si mai sinceri decat cei mai stangaci la umor.

Abilitatea de a face o femeie sa rada are efecte mai puternice decat ar parea, au aratat psihologii britanici de la Universitatea Northumbria.

Anunturile matrimoniale in care femeile pun si simtul umorului intre calitatile pe care le cauta la un barbat s-au inmultit in ultimii ani, iar o echipa de cercetatori britanici a descoperit ca, in spatele umorului, s-ar ascunde perceptia altor calitati importante.

Simtul umorului si atractia

Studiul a aratat ca umorul este considerat un indiciu important cu privire la inteligenta unui barbat. Multe femei considera inteligenta o calitate atragatoare, atat la nivel constient, cat si la nivel subconstient, ca semn cu privire la capacitatea barbatului de a intretine o familie pe termen lung.

Barbatii glumeti nu trebuie sa considere insa cantitatea mai importanta decat calitatea. Cercetarea britanica a demonstrat ca doar glumele bune, care sunt cu adevarat gustate de femei, au efectul scontat.

In cadrul studiului, 45 de femei au fost puse sa citeasca descrieri scurte scrise de 20 de barbati. Dintre descrieri, ce au urmat tiparul anunturilor matrimoniale, 10 au fost considerate foarte amuzante, iar celelalte 10 doar putin amuzante.

Participantele au avut de raspuns la mai multe intrebari dupa ce au citit textele: cat de inteligenti li se par barbatii care le-au scris, cat de sinceri li se par si care sunt sansele unei relatii de prieteni sau a unei relatii romantice pe termen lung cu ei.

Calitatile barbatilor cu simtul umorului

Femeile au considerat ca barbatii care au scris cele mai amuzante descrieri sunt mai inteligenti decat ceilalti. Mai mult, simtul umorului le-a facut pe femei sa-i vada si mai sinceri pe cei care au reusit sa le faca sa rada.

Participantele la studiu s-au aratat mai dispuse sa fie prietene cu barbatii care le-au amuzat, dar si sansele acestora la o relatie pe termen lung au fost considerate semnificativ mai mari fata de sansele celor care au fost doar putin amuzanti.

Chiar daca preferinta femeilor pentru barbatii cu simtul umorului este bazata implicit pe inteligenta lor, cercetatorii spun ca nu exista o legatura clara intre cele doua.

Un simt al umorului dezvoltat nu este intotdeauna un semn al inteligentei ridicate a unui barbat, dar femeile il considera un indiciu important in acest sens.

Barbatilor le plac femeile amuzante?

Chiar daca dovezile sunt clare in ceea ce priveste modul in care femeile sunt atrase de barbati care le pot face sa rada, reciproca nu pare a fi valabila.

In lista calitatilor pe care cei mai multi barbati le cauta la o femeie nu se numara si simtul umorului.

Femeile amuzante nu sunt nici discriminate, insa glumele bune si abilitatea de a-l face pe partener sa rada nu par lucruri cautate in mod deosebit de cei mai multi barbati.

Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Post inafara fondurilor europene
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right