Stiluri sexuale - sexul ca distractie

Stiluri sexuale - sexul ca distractie
  calendar_month        
La un moment dat si cu cat mai devreme, cu atat mai bine, trebuie sa te decizi ce fel de viata sexuala doresti sa ai. Gandeste-te la ce inseamna sexul pentru tine. Altii te pot influenta, dar cu adevarat numai tu poti stii care este sensul pe care i-l dai.

Sexul poate fi, de exemplu, o distractie care nu are nici o implicatie mai profunda decat asta. Actul sexual este dorit fiindca implica aventura, placere fizica, o strangere a legaturilor intre doi oameni. Cand sexul este acceptat doar ca o indeletnicire placuta atunci el nu trebuie sa semnifice mai mult: un mod prin care arati ca esti dedicat celeilalte persoane, un mod de a marturisi iubirea. Un astfel de act sexual nu presupune intentia de a continua relatia cu partenerul. Acest mod de a gandi este tipic pentru cei care prefera aventurile de o noapte. Ele sunt persoanele ale caror nevoi fizice, erotice, sunt satisfacute agatand intr-un bar, avand relatii extraconjugale pasagere, intretinand relatii sexuale pe bani.

Argumente pentru
Acest stil de viata poate fi placut si aventuros in cazul in care esti sincer cu ceilalti si poti in acelasi timp sa gasesti parteneri interesanti. Aceasta atitudine privitoare la sex separa in mod distinct iubirea de dorinte sexuale si daca ambii parteneri sunt sinceri ei nu sunt nevoiti sa minta pentru a avea sex. Aceasta atitudine poate reduce riscul ca dorintele sexuale sa te lege de o persoana care nu este potrivita pentru a intemeia o relatie de lunga durata. Cum aproximativ 70% dintre persoane sunt active sexual incepand cu varsta de 20 ani si se casatoresc pe la 30 de ani exista o perioada de 10 ani de experiente sexuale anterioare casatoriei. In aceasta perioada multi dintre noi au cateva relatii mai serioase intre ele existand momente in care experientele sexuale nu implicau si o intentie pentru ceva mai serios.

Argumente impotriva
Chiar si printre persoanele foarte tinere cei care fac sex cu multi parteneri sunt considerati imorali, atat de catre femei cat si de catre barbati. Aceasta judecata se aplica atat barbatilor cat si femeilor, chiar daca acestea din urma sunt judecate cu mai multa asprime. Satisfacerea dorintelor sexuale fara nici o implicare sufleteasca nu este prea bine primita in cultura noastra. Un alt argument se intemeiaza pe faptul ca atunci cand spui ca sexul este distractie privesti partenerul ca pe un obiect si nu ca pe un om care are sentimente, nevoi. In urma dezaprobarii sociale te poti confrunta cu probleme precum: sentimente de vinovatie, frica de a avea o reputatie proasta, de a fi de fapt utilizat de catre ceilalti. Bine-nteles exista si pericolul bolilor si al graviditatii daca nu esti atent.

In timp ce o persoana poate avea motive intemeiate pentru a avea relatii fara a se implica sentimental, la altele asta poate fi urmarea unor probleme: incapacitate de a se implica emotional, frica de intimitate, cucerirea pentru satisfacerea ego-ului, prea mult interes pentru sine, incapacitate de a te controla sau de a spune nu, necesitatea de a controla sau de a face rau altora. In cazul in care ai astfel de probleme ele se vor manifesta si dupa ce ai reusit sa iti gasesti un partener stabil. Adesea daca ai multe relatii inainte de casatorie vei avea si dupa aceasta. Pe de alta parte, daca ai relatii sexuale doar pentru ca ti se pare distractiv nu vei suferi, nu iti va pasa daca partenerul tau are atitudini la fel de egoiste si nepasatoare ca si tine.

Ce parere ai despre acest mod de a intelege sexul?
Suzy
"Cred ca majoritatea femeilor ar vrea sa faca sex. Dar se feresc de lume din snobism(le pasa prea mult de parerea altora)"

Mirela
"Nu neaparat ...o femeie are nevoie de dragoste si sentimentul de siguranta..asta nu inseamna ca nu ar face si doar sex cateodata ...cateodata e doar sentimentul acela carnal alteori e doar o simpla mangaiere inconstienta"

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Am nevoie de tine
  • person

    "in fiecare om exista o comoara, tu ai atata curaj sa o descoperi?"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right