Stiluri sexuale - sexul inseamna

Stiluri sexuale - sexul inseamna
  calendar_month        
La un moment dat si cu cat mai devreme, cu atat mai bine, trebuie sa te decizi ce fel de viata sexuala doresti sa ai. Gandeste-te la ce inseamna sexul pentru tine. Altii te pot influenta dar cu adevarat numai tu poti stii care este sensul pe care i-l dai.

Uneori sexul poate fi considerat un act sacru care simbolizeaza faptul ca vrei sa iti petreci toata viata alaturi de o anumita persoana, indiferent de problemele care pot aparea. Daca privesti sexul in acest fel atunci cel mai probabil vei avea relatii sexuale dupa ce te vei casatori, fiind atunci uniti si legal si spiritual. Adesea cei care imbratiseaza o astfel de opinie sunt mai in varsta si mai religiosi.

Argumente pentru
Din unele puncte de vedere acest mod de a vedea relatiile sexuale pare sa fie ideal: toata lumea aproba relatia, nu exista riscul de a avea copii inainte ca relatia sa fie stabila, nu exista sentimente de vinovatie, poti sa te simti confortabil, linistit. Actului sexual i se da un inteles foarte inalt ? probabil ca multi ani te pastrezi pentru o anumita persoana foarte speciala si ceea ce ii daruiesti simbolizeaza mult respect pentru tine si pentru ea. Poti sa fii mandru de capacitatea ta de a te controla si de respectarea cerintelor religioase. Poti sa fii sigur ca nu ai fost ales doar pentru ca arati bine. Implicarea partenerului in relatie te asigura ca daca vor aparea probleme in timpul casatoriei celalat le va trata cu seriozitate.

Argumente impotriva
Daca alegi aceasta alternativa trebuie sa renunti la relatiile sexuale cu orice alta persoana in afara de cea cu care vrei sa te casatoresti. Se poate intampla adesea ca in astfel de situatii sa te simti pacalit (mai ales daca partenerul ales nu a avut aceeasi atitudine cu a ta). Adesea aceasta alegere este insotita de atitudini nesanatoase in ceea ce priveste sexul: frica sau sentimente negative, dificultate de comunicare, interes scazut in relatiile sexuale, etc. Cu alte cuvinte, asa cum poti face sex din motive gresite, la fel si poti sa il eviti intr-un mod nesanatos. Daca te abtii de la sex relatia poate deveni "traditionala" si in alte arii ale vietii voastre comune: barbatul va simti nevoia sa domine, femeia trebuie sa stea acasa, sa se subordoneze lui, sa isi piarda identitatea. Este posibil sa ai asteptari prea mari de la casatorie si de la iubirea romantica si sa traiesti o mare dezamagire. Daca respectivul cuplu considera ca divortul este imposibil sau oribil atunci nu va reusi sa iasa din impas: fie vor fi prinsi in capcana unei casatorii nereusite, fie isi vor incalca convingerile si vor obtine un divort imoral.

Ce parere ai despre acest mod de a intelege sexul?

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ingeri
  • person

    "intrebarea nu e "de ce", intrebarea e "de ce nu""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right