Stimularea sanilor: acelasi efect ca si stimularea zonei genitale

Stimularea sanilor: acelasi efect ca si stimularea zonei genitale
  calendar_month        
Sanii sunt zone la fel de erogene ca si cele genitale, a demonstrat un studiu american.

Stimularea sanilor si a clitorisului sau vaginului produc aceleasi efecte in creier, spun cercetatorii.


Studiul realizat de Universitatea Rutgers din SUA a demonstrat ca excitarea sfarcurilor poate produce senzatii la fel de puternice ca excitarea organelor genitale. Acest lucru nu este neaparat nou pentru multe femei, dar cu siguranta nu va mai putea fi ignorat de cei mai multi barbati.

Chiar daca sanii sunt o zona erogena importanta, rolul lor major in excitarea sexuala si orgasmul feminin abia acum a fost demonstrat stiintific.

Cercetatorii americani au derulat un studiu in care au inclus 11 femei neinsarcinate cu varsta intre 23 si 56 de ani, ce au fost rugate sa se stimuleze singure intr-un tomograf ce le scana constant creierul.

Excitarea produsa de stimularea sanilor a putut fi observata de cercetatori cu usurinta in creier, in zona mediana a lobului paracentral.

Sanii si stimularea sexuala

Rezultatele testelor realizate pe participantele la studiu au aratat ca femeile pot deveni la fel de excitate doar prin stimularea sfarcurilor ca si in cazul stimularii clitorisului sau vaginului.

Zona din creier in care excitarea este vizibila la tomograf arata ca un chiorcine de struguri ce "se lumineaza" atunci cand organele genitale, dar si sfarcurile sunt stimulate.

Importanta preludiului la femei devine cu atat mai mare, odata cu descoperirea ca stimularea sanilor si sfarcurilor are un efect atat de puternic asupra creierului.

Alaptarea si sensibilitatea sanilor

Una dintre explicatiile cercetatorilor cu privire la rezultatele obtinute tine de rolul reproductiv al sanilor: alaptarea bebelusilor.

Stimularea sfarcurilor produce in creier o cantitate ridicata a hormonului atasamentului, oxitocina. Productia cea mai ridicata a acestui hormon este intalnita in timpul nasterii si duce la contractarea uterului, legata de centrul placerii sexuale in creier.

Explicatia nu este insa demonstrata stiintific fara echivoc deocamdata, singurul lucru sigur ramanand sensibilitatea sfarcurilor, mai mare decat se credea pana acum.

Orgasmul si creierul

Legatura dintre organele genitale feminine si creier este facuta de patru categorii separate de nervi, au explicat cercetatorii. Nervul pudental faca legatura clitorisului cu creierul, in timp ce vaginul foloseste nervii pelvici.

Uterul si cervixul sunt legati de sistemul nervos central prin nervul hipogastric, dar cervixul are o legatura si cu nervul vag. Acesta ocoleste coloana vertebrala, motiv pentru care orgasmul este posibil uneori si pentru pacientii paralizati.

Studiul a demonstrat ca orgasmul implica o mare din creier si ca nu exista o reactie "standard" la sex.

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers lucreaza acum la implementarea rezultatelor obtinute in speranta ca descoperirea lor va putea avea efecte benefice in tratamentul depresiei, anxietatii sau obezitatii.

Sanii pot juca astfel un rol in preludiu mai mare decat se credea pana acum, prin legatura foarte puternica dintre stimularea sfarcurilor si centrul placerii sexuale din creier.

Citeste si articolul: Sanii in practica erotica - 5 metode sa te bucuri de ei

Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cultura HipHop
  • person

    "nu canti pentru nimeni pana nu canti pentru tine!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right