Tabieturi care distrug relatia

Tabieturi care distrug relatia
  calendar_month        
Foarte multe certuri inutile se nasc de la gesturi banale. Obiceiurile si ticurile partenerilor, aparent lipsite de importanta, pot devini, la un moment dat, insuportabile.


Sosete lasate in mijlocul sufrageriei, mucuri de tigara stinse in farfurie, ziare puse claie peste gramada pe noptiera si capacul pastei de dinti vesnic uitat deschis. Sunt gesturi marunte care, precum picatura chinezeasca, se aduna si ne fac sa ne iesim din fire. Este aberant sa incepi sa urli la partener pentru simplul motiv ca bate tacticos cu degetele in masa atunci cand vorbeste la telefon. Dar se intampla mai des decat credeti.


Desi pare exagerat, multe probleme conjugale isi au originea tocmai in aceste obiceiuri banale. Troznitul degetelor sau lipsa punctualitatii de exemplu, ii pot provoca partenerului iritarea. Aceste detalii par a fi lipsite de importanta pentru o persoana care priveste din afara, insa, atunci cand traiesti alaturi de o persoana cu tabieturi de genul acesta, nu numai ca incepi sa le observi, dar reusesc sa te enerveze.


Si consilierii matrimoniali au observat ca, atunci cand apar probleme intr-un cuplu, o parte dintre motive sunt determinate de micile gesturi de zi cu zi. Si mai interesant este ca aceste obiceiuri "proaste" ajung mult mai repede sa fie considerate de nesuportat decat trasaturile negative de caracter. Asadar, mai degraba se trece cu vederea laudarosenia partenerului decat naravul lui de a-si roade unghiile.


Apropierea exacerbeaza defecteleAceste gesture minore de care vorbim sunt usor de trecut cu vederea la colegii de birou sau la amici. Dar atunci cand te confrunti zi de zi cu aceeasi problema - sa zicem melodia I`m Too Sexy ascultata de partener atunci cand se rade, lucrurile nu mai par deloc comice.

Convietuirea face ca defectele sa capete mai multa importanta. Traind impreuna, tu si el formati o pereche, iar defectele unuia sunt transmise si celuilalt. Dar ce ascund aceste obiceiuri?


Posibilitatile de interpretare sunt multiple. Majoritatea gesturilor sunt inconstiente, dar nu lipsite de motivatie. De pilda, atunci cand sotia isi intrerupe sotul in mijlocul unei anecdote, da lipsa nu numai de tact si politete fata de cei prezenti, dar arata ca intre ei exista o oarecare tensiune.

Daca sotul se baga mereu in povestirile tale incercand sa preia controlul asupra conversatiei sau sa te contrazica in legatura cu niste detalii lipsite de importanta, inseamna ca ar vrea sa impartasesti cu el momentul de glorie si atentia celorlalti. Totodata, este o dovada de ostilitate, avand in vedere ca iti strica placerea naratului.


Si sotii dezordonati au un motiv subconstient. Prin refuzul lor de a-si ordona hainele, ei sugereaza ca nu se lasa controlatia asa de usor; ca nu au de gand sa faca ce le spui.


Cam acelasi lucru se intampla si in cazul femeilor care intarzie la intalniri sau care nu reusesc sa fie gata la timp. Aceasta forma de rebeliune arata ca nu sunt dispuse sa joace dupa regulile impuse de partener.

Sfat ele.ro:

Convietuirea inainte de casnicie este o metoda excelenta de a vedea cat de multe defecte si obceiuri mai putin placute ale persoanei iubite poti trece cu vederea. In plus, incearca sa ii explici cu calm partenerului ce anume nu-ti convine. Ai putea fi surprinsa cate ticuri enervante ai si tu.

Recomandari