Tipatul orgasmic: constient sau reflex?

Tipatul orgasmic: constient sau reflex?
  calendar_month        
Tipetele feminine din timpul sexului au facut obiectul unui nou studiu, care a analizat sursa lor prin intermediul unei ipoteze surprinzatoare.

Zgomotele facute de femei in timpul sexului si al orgasmului au fost analizate de cercetatori care au vrut sa descopere natura si sursa acestora.

Specialistii au vrut sa afle daca zgomotele sunt voluntare, un reflex sau o consecinta a orgasmului, iar rezultatele i-au surprins.


Zgomotele sexuale si orgasmul

Pentru a studia relatia dintre zgomotele sexuale si orgasm, cercetatorii au cerut ajutorul a 71 de femei active sexual, cu media de varsta de 22 de ani.

In primul rand, participantele la studiu au raspuns la un chestionar cu privire la modul in care se manifesta vocal in timpul actului sexual, pentru a testa ipoteza cercetatorilor cu privire la faptul ca zgomotele nu sunt un factor necesar pentru orgasm.

Cele mai multe femei au recunoscut ca ating orgasmul mai usor singure decat cu partenerul, iar sexul oral s-a plasat pe locul doi in topul situatiilor cele mai propice orgasmului.

Datele preluate de la participante au aratat un lucru surprinzator: zgomotele sexuale nu erau legate de propriul orgasm la majoritatea femeilor.

Sunetele produse de femei in timpul actului sexual au fost insa corelate cu orgasmul masculin, fiind prezente fie imediat inainte de el, fie in timpul ejacularii.

Gemetele sexuale, folositoare doar pentru barbati?

Considerate de multi cercetatori involuntare, zgomotele sexuale beneficiaza si de o componenta de control constient, spun cercetatorii.

Deoarece femeile gem mai ales cand se apropie orgasmul masculin, arata ca zgomotele sexuale au mai ales o functie de a ajuta barbatul sa atinga orgasmul si nu de a exprima propria stare.

Disocierea dintre momentul orgasmului feminin si zgomotele sexuale ofera astfel femeilor de a manipula comportamentul barbatilor. Oferirea unui orgasm cat mai placut poate fi asociata cu sansele de procreere, dar si cu multumirea partenerului.

Tipatul orgasmic si stereotipurile sexuale

Rezultatele studiului confirma teoria potrivit careia fiecare intalnire sexuala este insotita de un scenariu mental, care dicteaza si ceea ce crezi ca-si doreste partenerul tau.

Un alt studiu realizat in 2004 de cercetatori americani a aratat ca, de cele mai multe ori, "scenariile sexuale" sunt mai puternice decat indiciile oferite de situatia reala.

Cand li s-a cerut sa aproximeze durata ideala a preludiului si sexului pentru partenerul de cuplu, cei mai multi participanti la studiu au oferit date foarte apropiate de stereotipurile proprii si adesea diferite de asteptarile partenerului.

Daca zgomotele pe care le fac femeile in timpul actului sexual sunt controlate constient cel putin in mica parte, atunci ele ar putea fi motivate de propriile stereotipuri, de incercarea de a-i oferi partenerului ceea ce-si doreste in pat.

Cercetarile din domeniu arata ca tipatul orgasmic nu poate fi considerat un reflex, iar zgomotele din timpul sexului sunt adesea vocalizate pentru beneficiul partenerului, in ciuda starii personale.

Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Lansare Blog Ele
  • person

    "povestea o scriem in fiecare zi, impreuna..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right