Tipologii de amante

Tipologii de amante
  calendar_month        
1.Cuceritoarea

Din punctul ei de vedere barbatii casatoriti au mai mult farmec decat burlacii. Au dat dovada la un moment dat de angajament, de daruire fata de-o femeie pe care au hotarat s-o ia de sotie. Au un job, o stabilitate financiara, materiala si emotionala care-i face dezirabili. Sunt iubiti deja de-o femei -sotia- ceea ce le da credibilitate in ochii celorlalte femei. Pentru amanta e mai interesanta si mai motivanta lupta de cucerire a barbatului cand in spatele lui se afla o sotie. Ea, amanta, e doar cealalta femeie dar, prin concurenta in care intra cu sotia se ridica singura la un nivel superior. Se foloseste de lupta asta ca sursa de auto-validare, ca oglinda confirmarii. Ii creste stima de sine, ii creste valoarea personala cand se raporteaza la rivala ei -sotia- care are un statut, o pozitie sociala.

2.Naiva

E tanara si lipsita de experienta. E la primul job, timida si nesigura de pozitia pe care o ocupa in firma. Apare el, mai in varsta, mai experimentat, dornic s-o initieze si s-o perfectioneze profesional. Si la fel de dorinic s-o perfectioneze sexual. Ea e super-incantata de atentie, ii ofera suport afectiv pentru "problemele" lui de acasa, e incantata sa-l consoleze, sa comunice cu el. E coplesita de atentia cu care-o inconjoara, ii sta umar de plans, il sustine. Din punctul ei de vedere el e un neanteles, sotia nu-l trateaza cum trebuie, la ea el gaseste intelegere. Se autoamageste ca el isi va parasi sotia pentru ea, face planuri de viitor care in final se darama, si odata cu ele si lumea ei interioara sufera ca dupa cutremur.

3.Usuratica

Amanta din placere. Dispusa oricand si cu oricine la o partida de sex. Chiar daca-i implicata intr-o relatie, e dispusa mereu sa incerce ceva nou. E cel mai "popular" tip de amanta, cea mai agreata de sotii pentru ca o aventura cu ea nu include si-o implicare emotionala. E genul de relatie pe care sotiile de obicei n-o simt si pe care-o tolereaza. Nu-i ceva pe termen lung, nu-l distrage pe barbat de la relatia oficiala.

4.Aventuriera de ocazie

Are, la randul ei o casnicie sau o relatie stabila, dar care nu o mai satisface. Nu intentioneaza sa divorteze, sta captiva in mariaj impacandu-se cu ideea de parteneriat cu sotul, ca doi colaboratori intr-o afacere. Devine amanta unui barbat din curiozitate. Ocazional doar, cand intalneste mediul prielnic pentru o aventura care sa-i aminteasca ca-i femeie. Apoi se intoarce cuminte in caminul conjugal si-si continua viata searbata alaturi de sot.

5.IgnorantaE in postura de amanta de mult timp, il iubeste pe barbatul insurat si-si doreste cu disperare sa-i fie sotie. Il crede cand el ii spune ca va divorta, dar nu acum. Sufera realmente ca nu-l poate avea fara sa intelega "nimicurile" atat de evidente in jocul asta. Daca el se considera o victima a imprejurarilor ca s-a insurat pentru ca asa au vrut parintii, ca a avut un copil ca asa a vrut sotia, ca e dat afara de la job ca nu-l inghite seful - ea il compatimeste si nu intelege tiparul in care el e intrat.
Ea chiar crede ca el va divorta si vor trai impreuna fericiti. Cum poate crede ca el, odata ce a violat un angajament asumat prin casatorie va renunta la modul asta defectuos de a fi si va deveni corect cu ea? Cine se aseaza la masa vietii cu un trisor poate avea garnatia cu acesta va mai juca la cacealma si pe viitor. Nu se poate face echipa cu un om care a trisat odata si care nu-si asuma responsabilitatile pentru erorile comise, considerandu-se cu nonsalanta o victima a imprejurarilor.6. "Craca"

E victima sigura. E poate mai putin frumosa si cu putina incredere in ea si atentia unui barbat, fie el si insurat o face importanta. E folosita de barbatii care doresc sa divorteze, si care nu-si asuma singuratatea de dupa divort. Ea e o femeie mai stearsa, mai anosta, care accepta farame de atentie, bucuroasa ca e remarcata. Odata divortat, barbatul cauta alte optiuni, mai valoroase, penalizand-o pe amanta pentru lipsa de valori si principii de care a dat dovata acceptand rusioasa postura de amanta.

Recomandari