Tipuri de aventuri

Tipuri de aventuri
  calendar_month        
In general aventurile nu apar din senin, nu apar in cuplurile unde totul functioneaza. De cele mai multe ori suntem tentate sa aruncam vina asupra amantei pe care o consideram o femeie usoara.

Ne este mult mai usor sa cautam si sa gasim vinovatul in afara relatiei, sa consideram ca din cauza unor factori exteriori relatia nu mai functioneaza.

In realitate aventurile amoroase apar intr-un cuplu in care sunt probleme, aventura nefiind cauza conflictelor dintre cei doi ci mai degraba simptomul. Desi fiecare aventura este unica in felul ei, ele se pot incadra in anumite categorii.

Aventura "celui care deschide usa"

Acest tip de aventura apare de regula atunci cand relatia se afla la final. Partenerul care se implica in acesta aventura vrea sa sfarseasca relatia si incepe deja sa cladeasca o noua relatie.

Foloseste astfel aventura ca pe o modalitate de a deschide o usa pentru a pasi spre o alta viata, spre un alt mod de a trai. Sunt situatii in care ambii parteneri sunt usurati ca relatia s-a incheiat dar de foarte multe ori cel tradat este socat si nu vrea sa puna punct relatiei deoarece din punctul lui de vedere relatia functiona normal.

In multe cazuri cel care "deschide usa" alege sa termine astfel relatia pentru a nu fi nevoit sa se confrunte cu problemele aparute in cuplu.

Aventura "scaunului cu trei picioare"

Acest tip de aventura este, in general, de lunga durata. In cazul de fata o relatie poate fi asemanata cu un scaun cu doua picioare. Ca urmare a presiunii cotidianului, a problemelor, scaunul incepe sa se clatine. In aceasta situatie unul dintre parteneri nu poate sau nu vrea sa se confrunte cu problemele si se refugiaza intr-o aventura.

Cea de-a treia persoana devine cel de-al treilea picior al scaunului. Cuplul da vina pe aventura pentru situatia in care se afla ramand orb la adevartele probleme. In timp, cuplul ajunge sa aiba nevoie de aventura pentru a elibera presiunea acumulata.

Contrar celorlalte tipuri de aventuri in cazul de fata relatiile in cuplu se pot imbunatatii, chiar si viata sexuala devine mai vie. Efectele "benefice" ale acestui tip de aventura sunt valabile atata vreme cat amantul/a vrea sa joace acest rol. Fiind vorba despre o aventura care poate dura ani de zile, se ajunge de multe ori la situatii in care triunghiul amoros are mai mult de suferit.

Aventura "razbunarii"

Acest tip de aventura este de scurta durata dar poate fi la fel de dureroasa. Apare atunci cand unul dintre parteneri se simte ranit si doreste sa-si pedepseasca partenerul, sa-i raspunda cu aceeasi moneda.Conditia intr-o astfel de aventura este ca unul dintre parteneri sa fi fost deja infidel. Partenerul tradat simte ca si-a pierdut increderea, se simte tranit si apeleaza la "razbunare" pentru a-si recapata increderea si pentru a se reconsidera inca atractiv.

Aceasta aventura este regretata, pentru ca imediat dupa consumarea ei, cel in cauza realizeaza ca a facut exact ceea ce detesta la partener.

Aventura "observa-ma"

Acest gen de aventura este o aventura de o noapte si nu este intotdeauna de natura sexuala. Aceasta aventura apare in cuplurile care au probleme de comunicare sau probleme de natura sexuala. Infidelul nu doreste sa paraseasca relatia ci recurge la aventura pentru a-si face auzite nemultumirile.

Infidelul va lasa la vedere anumite indicii pentru ca celalalt sa afle de aceasta aventura si sa ia masuri. Dupa acest gen de aventura cuplurile se pot reface mai usor decat dupa aventura "scaunului cu trei picioare".Aventura "experimentala"

Acest tip de aventura este cel mai adesea legata de sex. Apare in cuplurile in care experienta sexuala este limitata. Cel care initiaza o astfel de aventura este curios sa afle cum ar fi o partida de sex cu o alta persoana decat partenerul stabil. Aventura experimentala nu se rezuma intotdeauna"doar la sex". In realitatea adevarata aventura experimentala este foarte rara.

Daca cuplul vostru a trecut printr-o astfel de experienta incercati sa intelegeti care au fost motivele care au condus acolo. Este mult mai important de ce s-a intamplat, decat faptul ca s-a intamplat.

Puteti afla mai multe despre acest subiect in cartea "Fata in fata cu infidelitatea", de Julia Cole & Relate.

Psiholog Loredana Ionascu
Clinica TerapiaM
Str. Dumbrava Rosie Nr. 12A, Sector 2, Bucuresti
021 / 210 25 65
www.terapiam.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Da frau liber fanteziilor vestimentare!
  • person

    "nu uita ca si cei mai frumosi trandafiri au spini!!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right