Top 10 descoperiri despre sex in 2010

Top 10 descoperiri despre sex in 2010
  calendar_month        
Oamenii de stiinta au muncit din greu in 2010 si pentru a scoate la iveala 10 lucruri incredibile despre sex.

Sexul nu este primul lucru care ne vine in minte cand ne gandim la stiinta. Dar se pare ca stiinta se gandeste mult la sex, dupa cum reiese din aceste 10 sex-descoperiri fascinante facute in 2010. Se pare ca sexul este atat de complex incat de-abia asteptam sa aflam mai multe despre el in 2011!
.
1. Asteapta pana sa faci sex daca doresti ca relatia sa dureze

Un studiu a confirmat ceea ce mamele noastre ne-au invatat: nu fa sex prea curand intr-o relatie noua! 56% dintre cuplurile stabile au declarat ca au asteptat ca relatia sa devina serioasa inainte sa faca sex.

2. Doar 22% dintre oamenii casatoriti sunt "foarte multumiti" cu viata lor sexuala.

Dar asta nu-i de rau! Potrivit unui sondaj, 66% din cuplurile casatorite fac inca sex o data pe saptamana (44% o fac de 3-4 ori pe saptamana), dar numai 22% raporteaza a fi "foarte satisfacute" cu viata lor sexuala. Ce anume le lipseste, ne intrebam? Poate chiar mai mult sex - 63% dintre barbatii spun ca isi doresc mai mult sex decat partenera lor.

3. Barbatii nu stiu cand femeile au orgasm

Fie femeile trebuie sa nu mai mimeze orgasmul, fie barbatii ar trebui sa fie mai atenti! Potrivit unui studiu, 85% dintre barbati spun ca iubitele lor au atins punctul culminant la ultima partida de sex. In realitate, doar 64% din femei au raportat ca au avut de fapt orgasm.

4. Un job bun e benefic si pentru viata sexuala

Un studiu al Universitatii din Wisconsin pe 500 de cupluri a relevat faptul ca cele mai multe cupluri multumite cu viata lor sexuala au si cele mai bune locuri de munca. Deci, logic, s-ar putea presupune ca cei care lucreaza din greu in viata isi ating targetul si in dormitor. Si spre deosebire de vechile stereotipuri de fata batrana singuratica si inteligenta, s-a demonstrat ca femeile educate au sanse mai mari sa se casatoreasca.

5. Sexul mareste creierul

O echipa de cercetatori de la Universitatea Princeton a dorit sa afle daca sexul regulat provoaca modificari fizice in creier. Astfel, sobolanii care au facut sex regulat au inregistrat o crestere de neuroni in hipocampus, parte a creierului asociata cu memoria. Rozatoarele defavorizate sexual au fost mai anxioase si mai stresate.

6. S-a descoperit gena promiscuitatii

Dupa analizarea unui grup de tineri adulti activi sexual, cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista o tendinta genetica spre promiscuitate. Dorinta de a face sex cu oricine are legatura cu o gena a receptorilor dopaminergici, DRD4, care este aceeasi gena a placerii/ recompensei de vina pentru gustul de comportamente riscante, incepand de la jocurile de noroc pana la consumul de droguri.

7. Sensibilitatea femeii la atingere are legatura cu capacitatea ei de a avea orgasm.

Femeile care au o sensibilitate mai mare in degete au, de asemenea, orgasme mai frecvente decat cele cu raspunsuri tactile intarziate.

8. Barbatii cu burta au erectii mai lungi decat cei slabi

Barbatii cu burta au niveluri mai ridicate de estradiol, hormonul sexual feminin, ce afecteaza timpul scurs inainte de un orgasm. Dupa un studiu de un an in care s-au analizat IMC-ul si obiceiurile sexuale a 100 barbati, cercetatorii au descoperit ca barbatii grasi au avut erectii care au durat in medie 7.3 minute, in timp ce slabutii s-au "laudat" cu doar 1.8 minute.9. Un sfert dintre femei ar prefera sa fie slabe decat sa fie satisfacute de viata sexuala

Un studiu britanic spune ca un sfert dintre femeile chestionate ar sacrifica sexul de calitate daca astfel ar putea sa intre intr-o pereche de blugi skinny.

10. Satisfactia sexuala feminina este inca un subiect tabu?

Intr-un studiu de patru decenii ce a analizat 4000 barbati si femei, subiectii au fost cuplati la aparate pentru a monitoriza nivelul lor de entuziasm si apoi au fost rugati sa raporteze nivelul lor de excitare. Femeile au minimalizat de multe ori nivelul lor de excitatie. Barbatii - nu atat de mult!


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ea
  • person

    ""meritam ceva mai bun""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right