Top 10 ucigasi ai libidoului - Partea I

Top 10 ucigasi ai libidoului - Partea I
  calendar_month        
Sexul este ultimul lucru la care te gandesti zilele astea? Iti ia o vesnicie sa te exciti sau atingerea orgasmului a devenit o munca sisifica? Daca este asa s-ar putea sa ai o disfunctie sexuala, si nu esti singura. Multe femei trec prin astfel de perioade, cu probleme din cele mai diverse, de la imposibilitatea atingerii orgasmului, la lipsa totala a libidoului.

La baza acestor probleme se pot afla atat cauze medicale, si medicamentoase, cat si cele psihologice cum ar fi o perioada de depresie in relatie. Pentru a te ajuta sa identifici exact ce a avut acest efect asupra apetitului tau seual, am facut o lista cu primii 10 ucigasi ai libidoului si ce anume poti face pentru a-ti readuce viata sexuala la normal.

10. Contraceptivele orale

Problema cu pilula este ca, in timp ce previne sarcinile nedorite (oprind ovulatia), afecteaza si apetitul sexual. Si avand in vedere ca apetitul nostru sexual este cel mai ridicat in timpul ovulatiei… Intareste zicala ca cea mai buna metoda contraceptiva este abstinenta.Ce poti face: Daca ai observat o schimbare in libidoul tau si suspectezi ca de vina ar putea fi pilula contraceptiva, vorbeste cu ginecologul tau, pentru a iti prescrie o alta pilula cu o concentratie mai mica, sau metode contraceptive alternative, precum dispozitivele intrauterine.

9. Medicamentatia

Antidepresivii sunt printre cei mai cunoscuti ucigasi ai libidoului si ai orgasmului. Acestia au ca efect cresterea nivelului de serotonina din sange care diminueaza considerabil apetitul sexual. Alte medicamente cu acelasi efect ar putea fi cele pentru micsorarea presiunii sangelui, cu efect secundar asupra lubrifierii vaginale, facand sexul inconfortabil.

Ce poti face: vorbeste cu doctorul tau despre aceasta problema. Acesta ti-ar putea prescrie un alt antidepresiv ce poate avea un efect secundar mai redus, sau chiar poate imbunatati apetitul sexual . Daca problema este lubrifierea precara, incearca sa folosesti un lubrifiant pe baza de apa.

8. Depresia

Aceasta tulburare psihica este caracterizata prin sentimente de tristete, singuratate, gol, lipsa de sens si oboseala, intervenind cu viata noastra de zi cu zi, provocand insomnii sau lipsa apetitului pentru mancare. Un alt efect cunoascut al depresiei este lipsa de interes pentru sex. Pana la urma atunci cand nu te simti bine in propria-ti piele, sexul este probabil ultimul lucru la care te gandesti.

Ce poti face: Cauta ajutor imediat, mai ales daca ai ganduri recurente ce iti pot pune in pericol viata. Pentru formele mai usoare de depresie exercitiile fizice sunt foarte indicate deoarece au un efect benefic asupra dispozitiei afective. Pe langa acestea insa este recomandat sa ceri ajutorul unui psiholog, si incearca sa rezolvi aceasta problema fara medicamentatie. Ironia este ca de obicei se prescriu antidepresive care au ca efect secndar diminuarea apetitului sexual. Discuta acest aspect cu medicul tau, sau mai bine incearca sa le eviti, apeland doar la consiliere psihologica.

Citeste continuarea topului aici .

Recomandari