Triunghiul conjugal

Triunghiul conjugal
  calendar_month        
Prima reactie a sotiei inselate este sa o invinuiasca pe "cealalta" pentru toate problemele din casnicia ei.

In zilele noastre, putine mai sint casniciile "aranjate". Prin urmare, marea majoritate a casniciilor se intemeiaza din dragoste. Protagonistii se iubesc si vor sa-si construiasca o viata impreuna. Dar, pe masura ce anii trec, viata lor nu mai este la fel de frumoasa ca la inceput. Apar tot mai multe neintelegeri, certuri si chiar violenta.

Sint cazuri in care o relatie extraconjugala de scurta durata poate destrama casnicia. Cind sint implicati si copii, situatia se complica si poate dura ani.

De ce se ajunge in astfel de situatii si care este responsabilitatea fiecaruia intr-un asemenea caz? Este, cu adevarat, amanta cea care distruge o casnicie, sau este doar o consecinta a neintelegerilor din cuplu?


Sotia
Femeia, mai mult decit barbatul, cauta stabilitate, siguranta si echilibru intr-o casnicie. Ea se dedica caminului, familiei si este in permanenta prinsa intre serviciu, familie si casa. Parca nu-si mai apartine. Sint cazuri cind, atit de ocupata, nu mai observa ca sotul nu-i mai face complimente, nu-i mai aduce flori, uita de aniversarea casatoriei lor, este foarte distant si o trateaza cu indiferenta. In plus, intirzie in mod regulat seara, ba mai lipseste in cite o noapte de acasa inventind diverse scuze si adoarme imediat ce se aseaza in pat.

Si apare inevitabilul. Cu ajutorul unui "binevoitor" sau din pura intimplare, afla uimita sa sotul ei o insala.

Cu siguranta prima reactie este de furie. Profunda si citeodata periculoasa. `Mai mult ca sigur ca "ea" l-a ademenit, i-a sucit mintile!`

Vrea sa inteleaga de ce s-a ajuns aici, incearca sa se "compare" cu cealalta, sa afle de ce s-a oprit tocmai la un barbat casatorit, la sotul ei, si de ce vrea sa-i distruga casnicia, in ciuda faptului, ca ea, ca sotie, s-a straduit din rasputeri pentru ca totul sa fie bine in familia ei.

Trebuie sa facem precizarea ca, de multe ori, chiar sotia are o parte de vina, pentru infidelitatea sotului ei.
In general, femeile considera certificatul de casatorie o garantie pentru stabilitatea casniciei si fidelitatea sotului. Insa, dupa citiva ani de convietuire, femeia se abandoneaza rolului de sotie, nemaitinind cont de propria feminitate. Nu se mai ingrijeste la fel de mult si bine ca inainte, nu mai este la fel de eleganta, "miroase" prea mult a bucatarie si a paturi scuturate, lucruri care, in ochii sotului, conteaza mai mult decit ne-am imagina.

Apoi, cu mai multe raspunderi in "spinare", sotia nu mai este la fel de disponibila pentru sotul ei, este mai putin receptiva la dorintele lui, il asculta mai putin si nu mai este la fel de "iubareata". De ce? Pentru ca, toata dragostea si atentia si-o indreapta catre copii, uitind de sot. Si este o greseala enorma!
Barbatii carora li se refuza actul sexual devin in prima faza gelosi, agresivi, apoi, treptat, pierd interesul pentru partenera.
O alta conceptie total gresita este aceea ca numai barbatul este cel care trebuie sa asigure bunastarea familiei. Din cauza asta, cind se confrunta cu greutati financiare, are tendinta de a-l invinui cu "virf si indesat".

Alt factor care poate duce la infidelitatea sotului este gelozia exagerata si, uneori, inutila. Sa-l invinuiesti de ceva ce nu a facut, sa-l urmaresti si sa-l banuiesti in permanenta, sa-l cauti in buzunare sau sa-i "furi" telefonul sa-i citesti mesajele, sint motive reale de tensiune si suspiciune in cuplu. In asemenea situatii, este firesc ca el sa vrea sa se elibereze dintr-un mediu tensionat si distructiv din mai toate punctele de vedere.
"Ea imi ofera acel ceva de care am nevoie"
Se spune ca barbatii sint mai putin prieteni cu stabilitatea, se plictisesc mai repede de acceeasi partenera si simt nevoia de o schimbare.

Multi dintre cei casatoriti se tem de rutina care poate deveni o adevarata capcana. Cu atit mai mult cu cit in relatie nu intervine nici o noutate iar femeia cu care s-a casatorit, eleganta, cocheta, atragatoare este din ce in ce mai neglijenta.

Se pare ca uita ca sotia lui are cele mai multe responsabilitati in cadrul caminului si nu este prea dispus sa o ajute sau sa o inteleaga. Si nu in ultimul rind se simte dat la o parte de copii, si este chiar gelos. Are senzatia ca i s-a luat locul meritat, ca este neglijat si are prea multe obligatii.

De aici incolteste gindul ca "cealalta femeie" ar putea sa fie solutia salvatoare, oferindu-i ceea ce sotia nu mai poate sau nu mai este dispusa sa dea afectiv si fizic.

De cele mai multe ori, amanta este alternativa unei casnicii cu probleme, unei casnicii tensionate. Alteori este numai "altceva" decit sotia. Din nefericire, sint situatii in care, din punct de vedere afectiv, amanta ia locul sotiei acest fapt ducind la destramarea casniciei. Barbatul este sigur ca o poate lua de la inceput si renunta la actuala familie, negindindu-se totusi ca, s-ar putea ca, amanta s-ar putea transforma si ea in sotia ...de acasa.


Amanta
Sint cazuri cind amanta este cea care incepe o relatie cu un barbat casatorit dar, in general, barbatul este cel care cauta o astfel de relatie. Cu certitudine insa, barbatul care isi iubeste sotia, este fericit si implinit cu familia lui, nu va cauta "alinare" in bratele altei femei si nici nu se va lasa prins intr-o relatie extraconjugala. Nu poti seduce un barbat fericit. In cel mai fericit caz se joaca cu cea care-i da tircoale, flirtind ...nevinovat.

Cealalta, este, in majoritatea cazurilor, un om obisnuit, care nu urmareste neaparat sa aiba o legatura cu un barbat casatorit. Poate ca este mai disponibila si mai atenta din cauza faptului ca este foarte singura si, ca orice femeie, cauta stabilitatea si dragoste intr-o relatie. Iar un barbat casatorit ofera o anume garantie, presupune ca este in stare sa-si asume niste responsabilitati si sa se angajeze intr-o relatie pe lunga durata.

Dar, ca amanta, o femeie se confrunta cu tot felul de probleme. El nu este disponibil pe cit ar avea ea nevoie, nu ii permite sa-i dea telefon atunci cind are nevoie de el daca a "depasit" ora X, sarbatorile sint intotdeauna a doua zi, nu-i ingaduie sa faca un copil, chiar daca ea promite sa isi asume intreaga responsabilitate, ii promite ca va divorta si se vor casatori, in ciuda faptului ca nu are de gind sa-si paraseasca familia.

In concluzie, nu de putine ori, amanta ramine doar o alternativa de a rupe rutina relatiei conjugale. Cu toate ca amanta se simte vinovata, folosita, nefericita, nu are puterea sa rupa relatia cu barbatul casatorit pentru ca il iubeste, il vrea linga ea si pentru ca se teme de singuratate.

Toate femeile care intra in categoria amantelor sint convinse ca nu este drept ca numai ele sa fie invinovatite pentru infidelitatea barbatului pentru ca, intr-o relatie este nevoie de doi. Sotia da vina pe amanta pentru ca ii este greu sa-si acuze sotul sau refuza sa accepte ca o parte din vina o poarta chiar ea.


Asadar, triunghiul conjugal este un ansamblu de relatii in care fiecare dintre personaje are o parte de vina.
Pentru a pastra casnicia ca la inceputurile ei, fidelitatea si dragostea sotului (de ce nu, si a sotiei) este de preferat sa evitam motivele pe care le-am enumerat.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

DOAR CUVINTE...
  • person

    "intelege-te si accepta-te exact asa cum esti!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right