"Urmatorul" si alte reguli de aplicat cand esti respinsa

"Urmatorul" si alte reguli de aplicat cand esti respinsa
  calendar_month        
Viata nu e intodeauna dreapta. Din fericire, regulile te vor ajuta sa nu fii niciodata lezata gratuit de barbati.

Comportandu-te fata de ei in stilul regulilor - ca o femeie independenta si ultraocupata, nu ca una care cerseste mila sau, dimpotriva, isi reclama agresiv drepturile - n-ai sa ajungi in situatia de a fi lezata.

Cu toate acestea, nu vei putea constrange un anumit barbat sa te placa si n-ai sa poti impiedica pe altul sa curteze o femeie care-i place mai mult si, in consecinta, sa te paraseasca. Dupa cum n-o vei putea impiedica niciodata pe fosta lui prietena sa-l recucereasca...

Asadar, ce faci cand esti trimisa la plimbare?

O posibila reactie - instinctiva - este sa te retragi in tine insati si sa te izolezi de restul lumii, sa-ti spui ca nu mai are sens sa traiesti, sa nu te speli pe cap si sa renunti la orice fel de fard, sa plangi, sa dormi in nestire, sa fredonezi cu ochii in lacrimi cantece triste de dragoste, sa afirmi cu tarie ca niciodata n-ai sa mai intalnesti un om atat de minunat ca el etc., etc.

Poti sa-ti gasesti alinarea in mancare sau sa le vorbesti fara incetare prietenelor tale despre el... Reactia este, evident, absolut ridicola. Poarta-te asa, daca tii neaparat, doua-trei zile, pe urma trezeste-te si... mergi inainte.Prescriptia regulilor in situatia cand ai fost resprinsa e urmatoarea: pune-ti cea mai frumoasa rochie, fa-ti un machiaj de zile mari si du-te, astfel inarmata, in cea mai apropiata discoteca sau la prima petrecere care se pofileaza la orizont!

Nu uita sa-ti anunti prietenele ca de acum inainte esti libera. Nu uita: cu exceptia cazului in care ai primit deja de la prietenul tau inelul de logodna sau ai decis sa-i acorzi exclusivitate ("exclusivitatea" presupunand ca ai siguranta absoluta a unei legaturi serioase, cererea in casatorie fiind o simpla chestiune de timp) trebuie sa te intalnesti si cu alti barbati, chiar daca nici unul nu inseamna mare lucru pentru tine. Nimic nu-ti va alina mai eficient durerea decat interesul si adoratia celorlalti barbati.

Indiferent ce faci, nu-ti pierde siguranta de sine din cauza acestui esec. Acum e momentul sa ai incredere in generozitatea naturii. Spune-ti ca nu e ultimul barbat de pe pamant: exista inca milioane si macar unul dintre ei a aparut pe lume pentru tine.

Stai de vorba cu femei care, dupa ce-au suferit un esec sentimental, l-au intalnit pe el. Or sa-ti spuna ce fericite sunt acum ca X le-a parasit, desi la vremea respectiva au fost distruse. Ridica-ti moralul cu precepte tonice de genul: "Cand o usa se-nchide, alta se deschide" si "Tot raul spre bine". Apeleaza la filozofii de viata care iti ofera solutii optimiste.

Nu uita ca adeptele regulilor nu raman agatate de barbatii care le-au respins. Spun pur si simplu: "El are de pierdut!" sau, pe scurt, "Urmatorul!"

Isi continua viata. Nu se framanta, zicandu-si ca ar fi trebuit sa procedeze altfel ori sa nu fi spus asa, ci altminteri. Nu scriu scrisori, promitandu-i celui care le-a parasit ca se vor schimba radical sau ca de-acum inainte totul va decurge perfect. Nu-l suna, nici nu-i trimite mesaje prin prieteni. Adeptele regulilor accepta ca totul s-a sfarsit si merg inainte. Nu-si irosesc timpul.

Recomandari