Viata in doi: cum va gasiti echilibrul?

Viata in doi: cum va gasiti echilibrul?
  calendar_month        
Se spune ca in orice cuplu de indragostiti exista un partener dominant si unul dominat.

Dar cand acest raport devine clar inegal, prezentul devine opresiv.

Cand si cum reactionezi pentru a reda armonia cuplului?

Afla raspunsurile aici!

De ce devenim dominant sau dominat?

Exista tot atatea profile de dominanti si dominati pe cate relatii exista. Totusi, unele caracteristici raman comune, indiferent de personaj:

Dominantul: are nevoie sa domine pentru a nu fi el insusi dominat; ii e frica de singuratate si de aceea preia controlul, dar nu vrea sa se impuna, ci sa fie ascultat din placere.
Dominatul: vrea sa se simta in siguranta, si de aceea il lasa pe celalalt sa ia hotararile, are nevoie sa fie ghidat. De cele mai multe ori, supunerea sa nu este decat aparenta.

Ce ne dirijeaza intr-un sens sau altul? Cu siguranta, istoria personala. Nu e o chestiune de sex, sau nu mai e o chestiune de sex.Cum poate degenera raportul?

In multe cazuri, raportul dominant - dominat instaurat de-a lungul timpului e convenabil pentru ambii parteneri. Fiecare isi gaseste linistea, si fiecare poate fi dominant pe unele planuri si dominat pe altele.

Problema apare atunci cand se depasesc limitele si ceea ce era suportabil, sau chiar binevenit inainte, devine intolerabil. Este de ajuns ca unul dintre cei doi sa-si modifice putin pozitia. Cuplul poate sa nu se manifeste pe moment, insa relatia devine din ce in ce mai sufocanta.

Cum eviti instaurarea raportului dominant - dominat?

Pentru ca un cuplu sa poata dura, ideal ar fi sa nu se instaureze niciodata un raport de dominatie. Insa, fiecare poate avea propriile sale domenii de expertiza. De exemplu, daca tu gestionezi mai bine finantele si el este as in bucatarie, unde e raul? Ceea ce trebuie sa ingrijoreze este incapacitatea unuia de a lua decizii in lipsa celuilalt.

Cand trebuie sa se opreasca relatia?

Din pacate, uneori lucrurile nu mai pot fi reparate, mai ales daca dezechilibrul dureaza de multa vreme. Atunci cand unul din cei doi devine violent, chiar si numai verbal, relatia se poate opri. Nimeni nu merita sa devina carpa de sters a celuilalt.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Jugul frumusetii
  • person

    ""cand iubirea va face semn, urmati-i indemnul..." (khalil gibran - profetul)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right