Virginitatea - ceva de care sa scapi cu orice pret?

Virginitatea - ceva de care sa scapi cu orice pret?
  calendar_month        
Haideti sa ne gandim un pic la ce inseamna pentru noi toti virginitatea! Asa cum bine se stie, in zilele noastre a fi virgin nu mai este un lucru cu care sa te falesti si nici fete nu mai sunt cum erau cele de acum niste ani buni cand se pastrau pentru "el" si nu faceau dragoste decat dupa casatorie. S-au schimbat timpurile si obiceiurile.

Pentru baieti a fi inca virgin la varsta de 17 ani poate fi o adevarata drama iar acest lucru ii poate face timizi, deprimati si convinsi ca e ceva in neregula cu ei. Se simt complexati si nu stiu ce e de facut. Dar trebuie sa ne gandim ca toate vin la timpul lor si virginitatea la aceasta varsta nu este o tragedie.

Pe o fata care este inca virgina o incearca, poate, mai multe sentimente contradictorii si de alt ordin decat pe un baiat in aceeasi situatie. La ea intervin toate acele intrebari si dileme: cand e bine sa o fac? trebuie sa-mi iubesc prietenul pentru a ma darui lui? daca afla ai mei? ma voi schimba in vreun fel ? se va observa de catre ceilalti ca nu mai sunt virgina? In primul rand, nu trebuie sa ne punem problema daca trebuie sau cand trebuie.Nu are rost acest cuvant "a trebui". De cele mai multe ori inceperea relatiilor sexuale vine de la sine, chiar daca noi planuiseram cu totul altceva sau prevazuseram ca se va intampla in alt moment. Pur si simplu se intampla....Insa cel mai important lucru este sa nu regretam dupa aceea! Si, cum nu putem sti asta dinainte, trebuie sa ne gandim de 2 ori inainte de a o face. Sa nu ne lasam dusi de val prea tare si nici sa nu ne lasam condusi doar de sentimente. Sa lasam putin loc pentru ratiune si gandire.

Pierderea virginitatii este un moment unic, pe care toti il tinem minte. Asa ca ar fi minunat daca in viitor ne-am putea aminti de el cu placere sau cu amuzament, in functie de situatie, dar in nici un caz cu regret. Regretul e un sentiment groaznic, ce te poate marca profund si mult timp. Asa ca sa facem totul cu masura si sa incercam, pe cat posibil, sa facem din acest moment, al pierderii virginitatii, unul, daca nu minunat macar placut, in asa fel incat atunci cand ne amintim de el sa ne surprindem zambind.

Cat despre toate acele dileme si framantari pe care le avem este bine sa le discutam cu cineva apropriat. Daca nu cu parintii, pentru ca de multe ori acestia au uitat ca au fost si ei tineri, atunci cu un prieten sau, ideal ar fi, chiar cu iubitul (iubita) in cauza. Comunicarea este foarte importanta in orice caz si ne ajuta sa ne descarcam sufletul si deci, sa ne simtim mult mai bine dupa. Sa nu uitam ca este normal ca la aceasta varsta sa ne simtit de multe ori nesiguri, nestiind ce sa facem in anumite momente si toti trecem prin aceste etape. De foarte multe ori o alta parere, a unei persoane care vede totul din "afara" - nu este ea in cauza si vede lucrurile obiectiv - ne poate ajuta sau schimba punctul de vedere. Asa ca sa nu ezitam sa comunicam.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

DIALOG CU LUNA
  • person

    "adevarul este in trecut, precum si in trecut este viitorul"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right