Vorbiti despre sex?

Vorbiti despre sex?
  calendar_month        
Comunicarea este esentiala intr-o relatie. Comunicarea intre cei doi reprezinta baza de temelie si este absolut necesara atunci cand vine vorba de incredere.

Discutiile nu trebuie insa sa se rezume la aspecte generale sau sentimente - ele trebuie sa abordeze subiecte intime, cum ar fi compatibilitatea sexuala.

Numeroase cupluri au probleme in viata sexuala. Este un lucru normal si foarte des intalnit, iar metoda cea mai buna pentru a depasi aceste obstacole consta in discutarea lor. Oamenii sunt in general retinuti atunci cand vine vorba de sex - prefera ca lucrurile sa vina de la sine si asteapta ca problemele sa dispara odata cu trecerea timpului.

Ele insa nu dispar, ci se agraveaza. Daca nu reusiti sa scoateti la iveala diferentele sau nepotrivirile dintre voi, veti ajunge la o stare de teama si, implicit, la un act sexual nesatisfacator.

Barbatii o anumite temeri atunci cand vine vorba de sex. Dintre acestea, mai frecventa e ideea ca nu isi satisfac partenera. Aici intervine rolul EI.Femeia este cea care trebuie sa ii dea incredere partenerului, aratandu-i ce trebuie sa faca pentru ca ea sa se simta bine. Nu trebuie sa ii spuna barbatului ca totul e bine doar pentru a nu-l pune intr-o situatie delicata - din contra, trebuie sa "lucreze" impreuna pentru a descoperi cum pot ajunge la un act sexual de calitate.

Nu as putea spune ca doar femeile sunt deschise acestui gen de discutii. Exista destule exemple care ar contrazice aceasta idee, dar ce trebuie stiut este ca majoritatea oamenilor au dificultati in a discuta despre problemele sau complexele pe care le au din punct de vedere sexual.

Discutiile trebuie initiate pe un ton relaxat, accentuandu-se ideea ca se cauta perfectionarea actului sexual si NU remedierea unor probleme existente.

Sexul reprezinta un element cheie al unei relatii; daca lucrurile nu merg bine in dormitor, se va crea o stare de tensiune care se va reflecta pe toate celelalte paliere ale relatiei.

Astfel, trebuie gasite solutii pentru ca cei doi parteneri sa inteleaga nevoile celuilalt dar si felul in care fiecare reactioneaza in diferite ipostaze; numai asa se poate ajunge la un act sexual de buna calitate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Delight
  • person

    "alege`ti singur calea si nu te lasa jucat in picioare..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right