Vraji de dragoste

Vraji de dragoste
  calendar_month        
Cate dintre noi nu am fost in situatia de a ne dori atat de mult sa intalnim persoana potrivita , sau sa-l facem pe cel pe care am pus ochii sa se indragosteasca de noi, sau pe cel ce ne-a parasit sa se intoarca in viata noastra. Dragostea nu este cel mai usor lucru din lume dar este cel mai frumos, si cu totii ne dorim s-o intalnim. Dar ce faci atunci cand intarzie sa apara?


Intr-o zi mergi pe strada si vezi un anunt pe un stalp cu un numar de telefon al unei oarecare vrajitoare, ce iti promite si iubire, si bani si fericire. Si anuntul asta a picat exat atunci cand trebuia, cand tu incepusei sa-ti perzi speranta de a mai intalni vreodata dragostea.


Functioneaza vrajile sau nu?


Probabil toti ne-am pus intrebarea asta la un moment dat: Fuctioneaza vrajile sau nu? Nimeni nu stie insa cu adevarat caci pana la urma, cine poate spune daca, atunci cand s-a adeverit ceva, a fost datorita vrajii sau numai o coincidenta? Dar ce frumos ar fi daca ar fi adevarat, nu? Si totodata, ce urat...


Se spune ca nici o vraja nu poate prelua controlul asupra liberului arbitru si asupra vointei umane. Altii spun ca nu este nevoie de vraji, deoarece atunci cand iti doresti cu adevarat ceva, si crezi cu putere ca o sa se intample, credinta influenteaza starea lucrurilor in favoarea ta, facand ca ceea ce iti doresti sa devina realitate. Si n-ar fi asta o alta explicatie? Adica daca ai ajuns sa apelezi la vrajitoare inseamna ca iti doresti foarte mult, si crezand in magia respectiva crezi implicit ca se va adeveri. Si uite asa universul devine constient de dorinta ta si abra-ca-dabra hocus-pocus, se intampla. De-ar fi totul atat de simplu, oare ar mai trebui sa imi pun intrebarile astea acum?


58803.jpg

Mai ramane o problema. Una de etica.


Presupunem ca ar functiona, ca doamna vrajitoare respectabila, ar amesteca ea acolo niste ingrediente misterioase si ne-ar oferi licoarea magica - solutia tuturor problemelor noastre. Ar fi corect sa o acceptam? Oricat de insetati de dragoste am fi, avem noi dreptul sa luam controlul asupra vointei altei persoane? Suntem noi indreptatiti sa facem pe altcineva sa sufere?


Si atunci, ce l-ar impiedica pe altul sa apeleze si el la magie si sa-ti faca acelasi lucru tie? O sa te duci din nou la doamna cu licorile magice si o sa ceri o alta potiune care s-o anuleze pe aceasta. Si uite asa, lumea se va invarti in jurul vrajilor, oamenii vor fi absolviti de orice responsabilitate iar vrajitoarele se vor imbogati si ne vor conduce pe toti. Interesanta perspectiva asupra lumii, nu?


Si o ultima intrebare... daca sunt ele atotputernice si pot prelua controlul asupra vointei umane, naturii si destinului, de ce nu sunt ele tinere, frumoase, bogate si fericite, si de ce doamna vrajitoare mai trebuie sa te convinga pe tine sa cumperi potiunea rspectiva de la ea? "O sa-ti dau eu, maica, acum, o licoare, si o sa vezi cum o sa se intoarca la tine si n-o sa te mai parareasca niciodata. Iti promite eu! Dragoste vesnica, nu alta..."


Intra pe forum si spune-ti parerea. Vrajile - realitate sau mit?

Recomandari

Newsletter Ele.ro

simt ca traiesc
  • person

    "cel mai puternic sentiment este dragostea"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right