7 trucuri care te fac mai simpatica in ochii celorlalti

7 trucuri care te fac mai simpatica in ochii celorlalti
  calendar_month        
Uneori, facem eforturi pentru a deveni mai interesanti in ochii celorlalti. Pentru a ne imbunatati imaginea. Psihologii sustin ca efortul nostru ar fi ceva mai mic daca am apela la cateva strategii.

Iata cum poti dezvolta relatii mai bune cu cei din jurul tau:

1. Imita

Aceasta strategie se numeste oglindire si implica imitarea subtila a comportamentului celeilalte persoane. Atunci cand vorbesti cu cineva, incearca sa-i copiezi limbajul trupului, gesturile si expresiile faciale. Strategia poarta denumirea de "efectul cameleon".

2. Fa complimente

Oamenii vor asocia adjectivele pe care le utilizezi pentru a descrie alte persoane cu personalitatea ta. Acest fenomen se numeste transfer spontan de trasaturi. Orice i-ai spune unei persoane despre ea, ce calitati i-ai atribui, cuvintele tale ii vor influenta modul in care te vede pe tine. Practic, te vei descrie pe tine complimentand-o.

3. Fii mereu in forma

Contagiunea emotionala descrie ceea ce se intampla atunci cand oamenii sunt puternic influentati de starile altor persoane. Oamenii pot trai inconstient emotiile celor din jurul lor. Daca vrei sa-i faci pe cei din jur sa se simta fericiti, atunci fa tot posibilul sa emani emotii pozitive.

4. Imprieteneste-te cu prietenii sai

Doua persoane sunt susceptibile de a fi mai aproapiate atunci cand au un prieten comun. Dovada sta „imprietenirea” pe Facebook. Vei accepta mai usor o cerere de prietenie venita din partea unei persoane necunoscute, dar care are mai multi prieteni in comun cu tine pe reteaua de socializare.

5. Fii cald si bland

Oamenii au tendinta de a-i judeca pe cei din jur dupa blandetea si caldura pe care o emana. Atunci cand pari prietenos, necompetitiv, oamenii iti vor acorda mai multa incredere.

6. Fa-ti cunoscute defectele din cand in cand

Oamenii te vor placea mai mult dupa ce ai facut o greseala, cu conditia ca eroarea sa nu devina o regula a ta. Nu trebuie sa iti schimbi statutul de persoana competenta, insa vei deveni mult mai „uman” in ochii celorlalti daca chiar si tu gresesti din cand in cand, daca arati ca si tu esti uneori o persoana vulnerabila.

7. Accentueaza valorile comune

Oamenii sunt mai atrasi de cei care le sunt asemanatori. Daca vrei sa te imprietenesti cu o persoana, incearca sa gasesti similitudini intre voi si evidentiaza-le.

Recomandari