Constelatiile familiale si vindecarea relatiilor: Armonizarea relatiilor

Constelatiile familiale si vindecarea relatiilor: Armonizarea relatiilor
  calendar_month   update 31 Mar 2024, ora: 20:20   photo_cameraancamaftei.ro    
Există multă suferință atunci când vorbim despre relațiile de cuplu, oameni care caută cu disperare iubirea unui partener, însă o caută în locuri în care ea nu există și deseori se lovesc de ziduri energetice greu de identificat și trecut.

Credem că celălalt nu face ce trebuie, sau noi nu facem ce ce se cade sau ar fi necesar. Conform perspectivei promovate de Anca Maftei ca parte a constelațiilor sistemice, modul în care ne raportăm la celălalt este modul în care ne raportăm la noi înșine și modul în care părinții noștri s-au raportat la noi înșine.

Multe probleme apar într-o relație de cuplu datorită faptului că unul sau ambii parteneri nu trăiesc împăcați cu părinții, într-o strânsă legătură ce implică atenție și dăruire. Este vorba despre felul în care ne-au crescut, educat și ce ne-au imprimat în primii ani de viață și nu numai.

Ea susține că perioada din pântec contează foarte mult, inclusiv impactul din timpul concepției.

Sunt foarte multe aspecte care conduc la modul nostru de a fi într-un cuplu, deci problemele nu sunt pentru că ne-am comportat într-un anumit mod. Sunt puțini cei care își caută, de fapt, o parteneră sau un partener opus părintelui, de regulă pentru că judecă anumite părți din dumnealor. Însă ce se întâmplă de fapt este că atrag fără să realizeze pe cineva exact ca acel părinte pe care l-a judecat…

Anca Maftei susține că este necesar să îți asumi, să accepți și să începi să pui lumină pe ceea ce ai exclus în cazul părinților tăi și a arborelui tău genealogic, pentru a-ți îmbunătăți viața și relația de cuplu.

Cum te poate ajuta Anca Maftei prin intermediul constelațiilor familiale să îți transformi relația de cuplu?

Anca Maftei pune un deosebit accent pe relația cu părinții, consideră în urma experienței de peste 20 de ani în lucrul cu oamenii și a studiilor în domeniu, că ea este baza fericirii sau problematicilor din întreaga viață.

Oamenii vin în preajma ei cu diverse intenții în constelații, legate aparent de alte domenii ale vieții, însă de fiecare dată răspunsurile ne conduc tot înspre copilăria și părinții lor. Conform perspectivei îmbrățișate de către Anca Maftei, în primii trei ani se stabilește toată matricea vizavi de tot ceea ce vom experimenta în relațiile amoroase. Dacă am fost separați, poate mama a fost bolnavă, poate a trebuit să ne lase la creșă sau la bunici toate acestea se vor reflecta în ce vom trăi cu un partener de cuplu.

În acești primi ani se crează atașamentul și își pun amprenta pe modul în care îți vei trăi întreaga existență, pe succesul tău în viață și în cuplu. Cu cât copilul este mai mic, cu atât traumele sunt mai mari, așadar ar fi ideal dacă se poate să afli de la cei apropiați cât mai multe detalii despre perioada în care mama a fost însărcinată cu tine, ce s-a întâmplat la naștere și în primii trei ani.La acea vârstă nu avem filtre, cogniție, suntem ca o inimioară deschisă și toate amprentele mediului se impregnează în subconștientul nostru. Când vorbim despre separarea de mamă nu ne referim strict la abandon. Pot fi perioade în care ai fost internat în spital singur, sau mama a fost dintr-un motiv sau altul departe de tine pentru o vreme.

Unele mame au fost nevoite să înceapă serviciul, altele au plecat poate în străinătate și au lăsat copiii în grija bunicilor.
Chiar dacă mama a fost fizic cu tine, este posibil să fi fost deconectată în majoritatea timpului de nevoile tale, să fie în depresie sau să îi fi fost absorbită atenția în altă parte.
Anca Maftei privește cu nonjudecată pentru a vedea care ar fi următorii pași dacă ai trecut ca și copil prin aceste situații.
Acesta este primul mare pas în munca interioară pe care o promovează ca parte a transformării vieții.

Baza ei este deprinderea abilităților necesare pentru ca tu să poți accesa aceste aspecte din inconștientul tău sub călăuzirea Sinelui divin și să reușești să lucrezi apoi singur cu tot ce apare și te dezechilibrează din orice arie a vieții.Cine este Anca Maftei și ce o recomandă în acest domeniu

Anca Maftei este absolventă a Facultății de Psihologie din București, cu o bursa la Universitatea din Padova, una dintre cele mai prestigioase din domeniu, cu un master în psihoterapie cognitiv comportamentala și hipnoza, a urmat în total 26 de formări complementare care vizează lucrul cu subconștientul, între care internal family systems, counscious body, Voices Dialogue, metoda Sedona, Constelatii sistemice și multe altele.

După cum afirmă, constelațiile i-au schimbat total perspectiva asupra lucrului cu oamenii și a aprofundat acest domeniu având ca maeștri specialiști cunoscuți în domeniu, cum ar fi Mark Wollyn sau Richard Schwartz, Jutta ten Herkel.

Ea a urmat un drum lung din care nu intenționează să se oprească și învață continuu pentru a reuși să susțină multitudinea de oameni care își doresc să lucreze cu ea.
Anca Maftei este fondatoarea metodei ReGeneration, o metodă unică, creată din pașii pe care ea însăși i-a urmat în evoluția ei.
Cu ajutorul constelațiilor ReGeneration, care sunt mai mult decât constelații familiale, poți merge în profunzime și poți explora dimensiune nevăzute atât ale subconștientului tău, cât și ale subconștientului familial.

Traumele transgeneraționale, așa cum sunt ele cunoscute, apar datorită loialităților pe care le avem față de anumiți membri din arborele nostru genealogic și reprezintă o "declarație de iubire inconștientă". Noi suntem conectați la acea energie care nu s-a putut transcede de către cei dinaintea noastră și ea se resimte în viața noastră, cauzând dificultăți în relații, în starea noastră de sănătate, în viața profesională și așa mai departe.

Modul în care se pot transforma aceste loialități, este de a le descoperi și de a aduce această formă de iubire din inconștient, în conștient. Îi onorăm pe cei care au fost înaintate noastră și intervenim cu respect din dreptul nostru, fără a ne suprapoziționa și a dori să îi salvăm.

Anca Maftei susține că totul este iubire și că tot ce experimentăm, catalogat ca "bun" sau "rău" este destinat binelui nostru celui mai înalt.

Conexiunea cu Sinele autentic este crucială, acest Sine, această scânteie divină pe care o avem înlăuntrul nostru, ne susține și ne coordonează spre a ne accesa propriul adevăr și a ne transforma existența. Anca Maftei pune un deosebit accent pe această conexiune care înseamnă practic accesul la puterea ta interioară și drumul spre a deveni propriul maestrul al existenței tale.Anca Maftei - creatoare a metodei sistemice holistice integrative unice în lume - ReGeneration, coach transformational, consilier spiritual, la baza psiholog, cu studii in Internal Family Systems Level 2, constelatii sistemice, psihoterapie integrativa, psihoterapie cognitiva, tehnici ancestrale de vindecare, cu peste 20 de ani experiența in lucrul cu oamenii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Si soarecii mai dorm.
  • person

    "oare mai existam !mai exista incredere?"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right