Testele de sarcina si ce trebuie sa stii despre ele

Testele de sarcina si ce trebuie sa stii despre ele
  calendar_month        
În prezent, se folosește o tehnică bazată pe detectarea hormonului corionic gonadotropină (HCG) pentru a diagnostica sarcina la câteva zile după întârziere. Există pe piață diferite teste fiabile care utilizează urina pentru a determina hormonul, care poate fi pozitiv la câteva zile după întârziere.

Există unele simptome care indică prezența unei sarcini, cum ar fi întârzierea menstruației. Acesta poate fi primul indicator, deși întârzierea se poate datora și altor cauze. Tensionarea sânilor este un alt simptom pe care o femeie îl poate observa încă de la începutul concepției. Sânii vor crește în dimensiune și se vor umfla pe tot parcursul gestației pentru a hrăni fătul din momentul nașterii. Alte simptome pe care femeia le explică atunci când merge la clinică sunt somnolența crescută și schimbările de dispoziție.

Depistarea în sânge și urină

În prezent, pentru a diagnostica o sarcină la câteva zile după întârziere, se folosește o tehnică bazată pe detectarea hormonului gonadotrofină corionică (HCG), care în primele săptămâni este produs de placenta primitivă pentru a stimula corpul galben al ovarului și care, începând cu săptămâna 12, este produs de placentă.

Acest hormon poate fi măsurat în sânge sau în urină. Testul de sânge se efectuează în laborator și cuantifică cantitatea de hormon, care este legată de primele săptămâni de sarcină. La început, cantitatea se dublează la fiecare 2 sau 3 zile, atingând concentrația maximă la sfârșitul celei de-a treia luni de sarcină. Nivelurile scad începând cu săptămâna 12.

Există pe piață diferite teste de sarcină care utilizează urina pentru a determina hormonul, care sunt fiabile și pot fi pozitive la câteva zile după întârziere. Testul este simplu și practic de utilizat. În mod normal, se aplică câteva picături de urină pe locul pregătit și se așteaptă câteva minute pentru ca reacția cu substanța depusă în locul respectiv să detecteze prezența hormonului HCG.

Dacă testul este pozitiv, înseamnă că concentrația de HCG în urină este egală sau mai mare de 25 mlU/ml. Este important de știut că un test pozitiv indică existența unei sarcini, dar nu oferă informații despre situația sau evoluția acesteia.

Recomandări pentru efectuarea testului de sarcină

Se recomandă efectuarea testului de sarcină cu urină la prima oră a dimineții, datorită concentrației mai mari de hormon.

Nu efectuați testul înainte de 4 zile de absență a ciclului menstrual, pentru a evita un fals negativ, deoarece hormonul poate fi prezent, dar într-o concentrație care nu este încă detectabilă în urină.Testele recomandă ca, în cazul în care rezultatul este negativ, testul să fie repetat o săptămână mai târziu.

Rezultatul testului nu este alterat de majoritatea medicamentelor, fie că este vorba de antibiotice, antiinflamatoare, pilule contraceptive, alcool sau alte droguri etc. Acesta este modificat doar dacă se iau medicamente care conțin HCG sau HMG.

Situațiile care pot da un test fals pozitiv sunt tumorile care secretă gonadotropine, nivelurile ridicate de LH și reactivitatea încrucișată cu TSH. Cauzele posibile ale unui rezultat fals negativ sunt urina diluată, tehnica incorectă, amenințarea unui avort spontan sau o sarcină ectopică.

Teste de sarcină - oferte

Odată verificat un rezultat pozitiv al testului, este esențial să se consulte un specialist pentru a planifica controlul sarcinii și pentru a sfătui femeia să evite posibilele situații, infecții și complicații în timpul sarcinii.

Diagnosticul timpuriu este important pentru a preveni bolile, pentru a evita toxinele și radiațiile și pentru a efectua examinările relevante pentru a garanta o evoluție normală.

Pentru a afla mai multe

Testele de sarcină sunt recomandate pentru toate femeile de vârstă fertilă cu menstruație întârziată sau anormală, cu scurgeri maronii sau sângerări neregulate, încetarea menstruației la femeile aflate în perimenopauză și la femeile de vârstă fertilă cu scurgeri vaginale și dureri abdominale, cu o întârziere a menstruației în timpul administrării de contraceptive sau cu un dispozitiv intrauterin, cu o întârziere a menstruației în timpul alăptării fără a lua contraceptive.
Recomandari