10 alergii ciudate (II)

10 alergii ciudate (II)
  calendar_month        
Probabil nu ti-ai dori sa sa suferi de vreuna din aceste alergii pentru ca ele se numara cu succes printre cele mai ciudate alergii din lume.

Alergie la mere mancate langa un mesteacan

Exista multe reactii alergice la consumarea anumitor alimente, dar exista o persoana care sufera de una din cele mai bizare alergii alimentare. Grace Morey nu este alergica nici la mere nici la mesteacani separat, dar daca mananca un mar in apropierea unui mesteacan intra instant in soc si ar putea muri in cateva minute. Cand acestea doua sunt combinate, Grace raspunde intrand intr-un soc sever.

Alergie la soare

Alergia la soare nu este atat de neobisnuita, dar exista un tip special de alergie numita urticarie solara care este foarte rara. Se pare ca foarte putin oameni in lume sufera de aceasta afectiune in care, expunerea la razele ultraviolete sau uneori chiar si numai lumina vizibila, induce un caz de urticarie sau blande care apar atat in zonele acoperite cat si neacoperite ale corpului. Cele mai comune locuri sunt V-ul decolteului, spatele mainii, suprafata exterioasa a mainilor si partea inferioara a picioarelor.

Alergie la traiul modern

Pentru majoritatea oamenilor, vorbitul la telefon, gatirea cinei la cuptorul cu microunde sau condusul unei masini este pur si simplu o parte a traiului modern in secolul 21. Dar efectuarea unor sarcini atat de simple este imposibila pentru anumite persoane care sunt alergice la tehnologia moderna. Practic, aceste persoane sunt atat sensibile la campul electromagnetic creat de computere, telefoane mobile, cuptoarele cu microunde si chiar unele autoturisme, ca le apare o eruptie dureroasa pe piele iar pleoapele se umfla cu pana la 3 ori marimea lor daca se apropie de aceste aparate.

Alergie la sarut

Poate parea amuzant, dar si saruturile pot declansa reactii alergice. Acestea pot avea ca efect eruptii, urticarii, mancarimea ochilor, basici pe pleoape, buze umflate, gafait si dificultati respiratorii. Un pupic pe obraz nu prezinta nici un fel de pericol, dar saruturile pasionale da. Desi asta nu inseamna ca persoana este alergica la buzele altuia, sau limba lui, persoana care sufera de aceasta alergie are de obicei o alergie severa la alimente sau medicamente. Din cauza contactului apropiat si a impartirii salivei, particulele din alimente sau medicamente pot ramane in gura, cauzand reactii alergice severe celuilalt.

Alergie la lenjerie intima

Este acel tip de reactie care se manifesta sub forma de iritatii, eruptii, mancarimi si chiar basici. Alergia la lenjerie intima este atat de severa ca atingerea ecelei zone este dureroasa. Cei care sufera de aceasta alergie pot scapa de ea foarte usor: atat lenjeria masculina cat si cea feminina folosesc tipuri diferite de materiale precum poliester, bumbac, latex etc. Cea mai buna solutie este sa folosesti numai chilotei de calitate, rezistenti la bacterii. In cazul reactiilor severe ar trebui consultat un dermatolog. Dupa ce a aparut de cateva ori fara lenjerie intima, gurile rele au inceput sa spune ca Britney Spears ar suferi de aceasta alergie.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Fiti precis!
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right