100 de femei si-au regasit feminitatea cu proteze mamare si consiliere

100 de femei si-au regasit feminitatea cu proteze mamare si consiliere
  calendar_month        
In Europa, 77 000 de femei mor in fiecare an din cauza cancerului la san.

In Romania,cancerul mamar reprezinta a doua cauza de mortalitate in randul femeilor, 6 500 de persoane fiind diagnosticate in fiecare an. Cu toate ca se observa o scadere a ratei mortalitatii, femei din ce in ce mai tinere sunt victime. Printre factorii care pot favoriza dezvoltarea acestei boli se numara sarcina tardiva si lipsa activitatii fizice.

Peste 10 000 de euro au fost directionati catre Institutul de Oncologie din Bucuresti "Prof. Dr.
Alexandru Trestioreanu" pentru achizitia de proteze mamare, cu sisteme speciale de sustinere
si consiliere pentru femeile aflate in tratament. Distributia eficienta a echipamentelor
achizitionate se va face cu sprijinul asociatiei P.A.V.E.L., care desfasoara activitati de sprijinire a copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora. O proteza mamara costa 100 de euro.

Donatia a fost facuta in cadrul primei editii Casiopeea, crosul destinat luptei impotriva cancerului de san, organizat de Camera Franceza de Comert si Industrie din Romania(CCIFER), alaturi de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Primaria Municipiului Bucuresti, pe 10 octombrie, in Parcul Herastrau.

Peste 1 600 de persoane au alergat in Herastrau, pentru o cauza nobila. Dintre acestea, aproximativ 900 au fost femei. Printre cei care au alergat pe 10 octombrie se numara : Fabrice Cambolive (Renault Group Romania), Frederic Bellon (GDF SUEZ), Marina Otelea (Medicover), Marie Sarraute (Groupama Asigurari), Octavian Morariu (presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman) si sotia sa, Nicoleta Morariu, Laura Badea (campioana olimpica).

Lansam o provocare tuturor barbatilor sa se alature acestei cauze. Desi este un eveniment dedicat femeilor, fiecare dintre noi avem o mama, o sotie sau o sora si trebuie sa fim solidari
cu eforturile de diagnosticare precoce a acestei maladii
, a declarat dl Bruno Roche,presedinte CCIFER.

Medicover a fost unul dintre sponsorii principali ai evenimentului si a premiat primii zece clasati
prin vouchere pentru mamografii gratuite. Printre companiile care au oferit cadouri castigatorilor se numara: Renault Group, Natural Paris, Moa, World Class Academy.

17 companii s-au inscris in Corporate Challenge cu peste 1.000 de participanti. Cei mai multi dintre alergatori au fost de la GDF SUEZ, Renault Group si BRD - Groupe Societe Generale, companii care au si sponsorizat acest eveniment alaturi de Apa Nova Bucuresti, Carrefour, Groupama, Cora, Decathlon, Institutul Francez Bucuresti.

O conferinta de presa va fi organizata pe 23 noiembrie, ora 12.30, la Institutul Oncologic "Prof.
Dr. Alexandru Trestioreanu", adresa Soseaua Fundeni nr. 252, sector 2, Bucuresti, in prezenta beneficiarelor, a partenerilor si sponsorilor.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

timpul trece
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right