15 lucruri ciudate care pot provoca un atac de cord

15 lucruri ciudate care pot provoca un atac de cord
  calendar_month        
Stii deja ca riscul de a suferi un atac de cord este alimentat de un stil de viata nesanatos, un nivel ridicat al colesterolului sau de stres si epuizare. In mod surprinzator, aceeasi problema de sanatate poate fi provocata de alte lucruri ciudate, precum cartierul in care locuiesti.

Sanatatea inimii tale atarna de un fir de ata. Poate iti suna ca o exagerare, insa cercetatorii confirma din plin afirmatia, dupa ce au descoperit o serie de lucruri ciudate care te predispun unui atac de cord. Iata care sunt acestea!

1. Conflictele

Daca te certi des cu iubitul tau, inima ta nu are de suferit doar la nivel metaforic. Un studiu britanic a descoperit ca stresul emotional in legaturile intime creste riscul atacului de cord cu 34%.

2. Suplimentele de calciu

Suplimentele de calciu luate in exces afecteaza sanatatea aparatului cardiac. Din acest motiv, medicii recomanda asimilarea acestui mineral in organism prin dieta, in special din peste gras, lactate sau legume.

3. Antibioticele

Persoanele cu mici tulburari cardiace pot suferi oricand un atac de cord, daca abuzeaza de aceste medicamente. Azitromicina s-a dovedit extrem de periculoasa in acest sens, de-a lungul timpului.

4. Cartierul de resedinta

Un studiu efectuat in anul 2001 de cativa cercetatori in medicina a descoperit ca persoanele care locuiesc in zone mai sarace si mai agitate sunt de 3 ori mai expuse bolilor cardiace, decat oamenii care traiesc in cartiere instarite si linistite.

5. Infectiile

Infectiile atrag dupa sine reactii inflamatorii ale corpului, care exercita un stres suplimentar asupra inimii. Racelile recurente iti imbolnavesc, totodata, sistemul cardiac.

6. Psoriasisul

Psoriasisul este o boala autoimuna, cauzatoare de inflamatii cronice care predispun la atacul de cord.

7. Colesterol HDL scazut

Colesterolul HDL iti reflecta intocmai starea de sanatate a inimii, iar un nivel scazut al acestuia in organism te predispune atacului de cord. De alfel, infarctul la varste fragede vine aproape intotdeauna pe fondul insuficientei in colesterol bun (HDL).

8. Afectiunile renale

Medicii au constat o legatura directa intre afectiunile renale la pacienti si problemele cardiace ale acestora. Studiile olandeze au confirmat riscul dublu al pacientilor bolnavi de rinichi fata de bolile de inima.

9. Blocajele in trafic

Timpul petrecut in trafic, in ambuteiaje, se transforma intr-un dusman aprig pentru inima ta. Epunerea la stresul circulatiei rutiere iti dubleaza riscul de a suferi un atac de cord.

10. Renuntarea brusca la aspirina

Daca medicul ti-a prescris un tratament cu medicamente antiinflamatorii (aspirina, de pilda), iar tu incetezi brusc sa le iei, infarctul nu iese din discutie. Recomandata este intreruperea graduala a administrarii.

11. Tulburarile psihice

Anxietatea si depresia sunt doi factori majori ai riscului crescut de atac de cord la femei.

12. Seful tau autoritar

Daca seful tau este autoritar si nu iti ia in considerare punctul de vedere, te imbolnaveste de inima. Dovada? Un studiu efectuat in 2005, intr-o institutie a guvernului britanic.

13. Sangerarile gingivale

Expertii spun ca persoanele cu probleme dentale, in special sangerari gingivale, sunt cu 25% mai predispuse bolilor cardiace.14. Diabetul

Suferinzii de diabet au de 3 sau 4 ori mai multe sanse de a suferi un atac de cord.

15. Stima de sine scazuta

Persoanele cu stima de sine scazuta au tendinta sa sufere emotional mai mult decat alti indivizi, slabindu-si astfel rezistenta cardiaca.

Autor: Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Enigma
  • person

    ""femeile sunt facute sa fie iubite, nu intelese" - oscar wilde"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right