3 sfaturi pentru o respiratie proaspata

3 sfaturi pentru o respiratie proaspata
  calendar_month        
Crezi ca pentru a avea respiratia proaspata e de-ajuns sa eviti usturoiul si ceapa si sa mesteci cat mai multa guma? Ei bine, nu! Altele sunt metodele pentru a scapa de respiratia urat mirositoare.

1. Spala-te pe dinti de 3 ori pe zi

Dentistii spun ca 90% din problemele de halitoza (numele stiintific al respiratiei urat mirositoare) provin dintr-o igiena dentara necorespunzatoare. Insa igiena dentara este mai simp,a decat pare! Nu trebuie decat sa te speli pe dinti dupa fiecare masa, fara sa uiti de fata interna a dintilor si de limba. Periajul nu trebuie sa dureze mai putin de 2 minute. Clateste din abundenta si foloseste ata dentara, de preferat mentolata. Merita sa investesti intr-o periuta electrica: periajul va fi mai eficace.2. Mergi la dentist de 2 ori pe an

Tartrul sau placa dentara provoaca de asemenea respiratie urat mirositoare . Numai mergand la medic vei putea sa scapi de ele! Unii oameni au o predispozitie la depunerea tartrului, si de aceea ei trebuie sa-si controleze dintii mai des. Pentru prevenirea tartrului este necesara o igiena perfecta: periaj regulat si folosirea atei dentare.

3. Plante prietene

Numeroase tratamente pentru respiratia urat mirositoare sunt pe baza de plante. Cercetatorii spun ca patrunjelul si ceaiul verde sunt cele mai bune, datorita proprietatilor lor dezinfectante, iar cafeaua, menta, anasonul si mararul au puteri deodorizante. Lamaia este un remediu binecunoscut: un suc proaspat dupa fiecare masa si bacteriile sunt eliminate!

Daca problema persista, consulta un medic: problema poate fi de ordin digestiv si va trebui sa-ti schimbi si obiceiurile alimentare.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

o mica impresie
  • person

    "toti copiii sunt la fel .trebuie ajutati si sprijiniti in tot ceea ce fac!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right