3 vaccinuri salvatoare pentru adulti

3 vaccinuri salvatoare pentru adulti
  calendar_month        
Adultii, ca si copiii, au nevoie de un sistem imunitar puternic. Zeci de mii de adulti mor anual din cauza unor boli ce pot fi prevenite prin vaccinare: gripa, hepatita B, cancer de col. Iata de ce trebuie sa te vaccinezi chiar acum!

Vaccinul antigripal

Previne gripa, boala respiratorie extrem de contagioasa ce loveste fara mila in fiecare sezon rece si provoaca zeci de mii de decese anual.

Persoanele care trebuie vaccinate neaparat sunt copiii cu varste cuprinse intre 6 luni si 19 ani, gravidele, persoanele trecute de 50 ani, bolnavii cronici, cei care lucreaza in asistenta sanitara.

Vaccinarea se face o data pe an, intre septembrie si februarie, cu cat mai repede cu atat mai bine.

Vaccinul contra Hepatitei B

Protejeaza contra hepatiei B, o boala cu potential mortal ce ataca ficatul provocand icter si cancer la ficat.

Acest vaccin este destinat in special adultilor activi sexual, care nu sunt implicati in relatii monogame de lunga durata cu persoane sanatoase. Multi oameni nu realizeaza ca hepatita se transmite pe cale sexuala, dar si prin injectii sau de la mama la fat, in timpul nasterii. Este unul dintre cele mai putin cunoscute vaccinuri in randul populatiei, dar este unul din cele mai necesare daca esti activa pe plan sexual.

Se administreaza 3 doze de vaccin intr-o perioada de 6 luni, o data in viata.


Vaccinul HPV

Reduce cu pana la 80% riscul femeilor de a face cancer de col uterin si negi genitali, protejand impotriva a 4 tulpini virulente de HPV (human papillomavirus), un virus transmis pe cale sexuala.

Vacinul este recomandat in special pentru femeile tinere, cu varste cuprinse intre 9 si 26 ani, care au cele mai mici sanse sa fi intrat deja in contact cu virusul. Insa nu este interzisa nici imunizarea femeilor active sexual si trecute de 26 ani, vaccinul putand reduce virulenta bolii.

Se administreaza 3 doze de vaccin intr-o perioada de 6 luni, ce confera protectie pentru intreaga viata. Cercetarile sunt in curs pentru a determina daca mai este necesar inca un rapel.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Loreley 4
  • person

    "never say never"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right