4 tipuri de medicamente care pot afecta viata sexuala

4 tipuri de medicamente care pot afecta viata sexuala
  calendar_month        
Chiar daca nu iti dai seama, medicamentele sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale problemelor sexuale. Medicamentele prescrise de medic sunt responsabile pentru o serie de disfunctii sexuale.

Daca viata ta sexuala nu este asa cum iti doreai sau asa cum era inainte de a incepe tratamentul medicamentos este foarte important sa discuti cu medicul, chiar daca discutia poate fi putin stanjenitoare.

Retine insa ca nu trebuie sa opresti tratamentul cu medicamente fara a discuta in prealabil cu medicul.

Iata mai jos categorii importante de medicamente care afecteaza viata sexuala :

Statine si fibrati

Statinele si fibratii sunt medicamente prescrise pentru a trata colesterolul marit. Insa, aceste medicamente afecteaza si productia de testosteron, estrogen si alti hormoni sexuali. Pot duce si la slabirea muschilor, ceea ce provoaca oboseala si dureri de incheieturi.

Studii numeroase au evidentiat faptul ca aceste medicamente cauzeaza disfunctii erectile, iar femeile si barbatii care iau astfel de medicamente obtin mult mai greu un orgasm. Astfel, odata cu scaderea colesterolului, scade si placerea sexuala.

Inainte de a incepe tratamentul cu statine sau fibrati, discuta cu medicul si despre alte optiuni. Acesta iti poate prescrie medicamente pe baza de vitamina B12, B6 sau acid folic.

Medicamente pentru tensiunea arteriala

Medicamentele pentru tensiunea arteriala sunt prescrise pentru a reduce tensiunea din vasele de sange, astfel incat inima sa nu munceasca atat de mult pentru pomparea sangelului in tot corpul.

In timp ce hipertensiunea in sine duce la disfunctii sexuale, studii recente arata ca medicamentele folosite pentru a trata aceasta afectiune medicala pot accentua problemele sexuale.

La barbati, circulatia scazuta a sangelui reduce dorinta sexuala si afecteaza erectia si ejacularea. La femei, poate duce la uscaciune vaginala, pierderea interesului sexual si dificultati la obtinerea orgasmului.

Aceste medicamente duc si la depresie, afecteaza impulsurile nervoase asociate cu dorinta sexuala si reduc cantitatea de testosteron.

Andidepresive

Antidepresivele sunt prescrise in general pentru a trata depresia, insa sunt indicate si celor care sufera de anxietate, dereglari alimentare, dureri cronice sau crampe menstruale severe.

Aceste medicamente afecteaza insa viata sexuala, blocand chimicalele din creier care transmit semnale intre celulele nervoase. Multe astfel de medicamente cauzeaza libido scazut si alte disfunctii sexuale severe.

Anticonvulsive

Medicamentele anticonvulsive sunt prescrise in special persoanelor care sufera de epilepsie. Sunt insa folosite si pentru a trata diverse tipuri de dureri cronice sau migrene.

Aceste medicamente scad insa productia de hormoni sexuali, ceea ce duce la reducerea dorintei sexuale si uscaciune vaginala in cazul femeilor. De asemenea, persoanele care iau astfel de medicamente, pot avea dificultati majore in a obtine orgasmul.

Inainte de orice tratament medicamentos discuta cu medicul despre efectele secundare si alte optiuni care sa nu iti afecteze viata sexuala.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Apatie
  • person

    "nu pot sa imi dau seama de ce a tebuit sa astept 30 de ani ca sa il intalnesc!!!unde a fost pana acu"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right