5 pasi pentru depistarea problemelor de tiroida

5 pasi pentru depistarea problemelor de tiroida
  calendar_month        
Descoperirea in faza incipienta a problemelor de tiroida te poate ajuta sa eviti simptome inconfortabile si complicatii periculoase.

Desi trebuie sa mergi la medic pentru a-ti face analizele de sange si diagnosticare, poti sa realizezi si o auto-examinare la tine acasa: tot ce-ti trebuie este o oglinda si niste apa!

Pasul 1

Asaza-te in fata oglinzii astfel incat sa-ti poti vedea clar zona gatului. Concentreaza-ti atentia asupra zonei dintre marul lui Adam si clavicula: aici este localizata glanda tiroida .

Pasul 2

Da-ti capul pe spate, astfel incat sa ai barbia indreptata in fata. Apropie-te de oglinda si asigura-te ca vezi bine zona mentionata la pasul 1.Pasul 3

Ia un pahar cu apa si incepe sa bei. In timp ce inghiti, fii atenta la aceasta zona. Uita-te la orice care pare neobisnuit, ca de exemplu o umflatura (ai grija sa nu confunzi umflaturile cu marul lui Adam). Repeta de cateva ori acest pas pentru a te asigura ca nu ti-a scapat nimic.

Pasul 4

Mai bea niste apa. De data aceasta, palpeaza zona dintre marul lui Adam si clavicula, in timp ce inghiti. Continua sa palpezi si dupa ce ai terminat apa.

Pasul 5

Daca totul pare normal, ai terminat! Insa daca ai observat zone nefiresti sau umflaturi in zona glandei tiroide, mergi la doctor. Se poate sa nu fie ceva serios, dar se poate sa fie si o dereglare a tiroidei sau chiar cancer.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right