5 posturi corecte care te salveaza de durerile de spate

5 posturi corecte care te salveaza de durerile de spate
  calendar_month        
Te doare spatele cand stai pe scaun la birou sau cand conduci masina? Iata cum sa stai corect astfel incat sa eviti durerile!

1. Pe scaun la birou

La serviciu stai toata ziua pe scaun, in fata unui ecran de calculator? Aceasta pozitie statica si stresanta provoaca dureri de spate, umeri si gat, dar si dureri de cap.

Pentru a te simti cat mai confortabil, tine telefonul la indemana astfel incat sa nu fii nevoita sa te intinzi dupa el. Idem si pentru mouse, care trebuie sa se afle in apropierea tastaturii. Monitorul trebuie sa stea inclinat astfel incat ochii tai sa vina la nivelul cel mai inalt al ecranului. Stai drept, cu coatele apropiate de trunchi, cu spatele bine infipt in scaun si talpile pe sol. Fa pauze, misca-te cat mai des.

2. La cumparaturi

Se intampla des sa te intorci acasa cu bratele incarcate de cumparaturi? Pentru a-ti feri corpul de dureri, trebuie sa repartizezi greutatile egal in ambele maini. Evita sa-ti umpli la maximum sacosele de cumparaturi.

3. In fata televizorului

Iti place sa lenevesti pe canapea, in fata televizorului, dupa o zi istovitoare la serviciu? Pentru a-ti feri spatele si gatul de dureri trebuie sa stai in fata televizorului, astfel incat sa nu fii nevoita sa intorci capul sau sa-l cobori. Ideal e sa-ti odihnesti bratele pe spatare, asezata intr-un fotoliu confortabil.

4. In picioare la calcat sau gatit

Statul in picioare indelungat este inevitabil atunci cand esti femeie. Multe treburi menajere necesita aceasta pozitie: spalatul vaselor, calcatul, gatitul, dar si spalatul pe dinti sau schimbarea bebelusului.

La calcat, trebuie ajustata inaltima potrivita a mesei. Ea trebuie sa-ti ajunga pana la nivelul soldurilor. Odihneste-ti alternativ cate un picior si fa pauze. Evita sa stai cocosata.

5. In masina

In primul rand, pentru a urca si cobori din masina, impinge-ti bazinul spre scaun si ajuta-te de brate. Odata asezata, fa cateva reglaje: retrovizoarele pentru a evita torsiunile de gat, tetiera trebuie sa te ajute sa-ti odihnesti capul ocazional, iar fundul trebuie sa se afle pe aceeasi linie cu capul si trunchiul si destul de aproape de volan.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tata...
  • person

    "o zi superba￯ a￯ncepe a￯ntotdeauna cu dumnezeu!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right