5 reactii ciudate care pot aparea dupa sex. De ce se produc si cum scapi de ele!

5 reactii ciudate care pot aparea dupa sex. De ce se produc si cum scapi de ele!
  calendar_month        
Ai crescut cu filme si istorisiri care te-au invatat ca, dupa o partida de amor, femeile adorm linistite si fericite, in bratele iubitilor.

Viata ti-a predat, insa, cu totul alte lectii, iar, uneori, reactiile post sex au fost foarte diferite de ceea ce considerai drept "normal".


Ai experimentat vreodata reactii mai putin obisnuite in urma unei partide de sex? Afla ca nu esti singura.

Specialistii au identificat o suma de astfel de reactii care, extrem de suparatoare in anumite cazuri, pot fi si inlaturate.

1. Plansul

Lacrimile aparute dupa o partida de sex, in conditiile in care ai o relatie de calitate cu partenerul si nu esti suparata pe el, pot fi suprinzatoare. Insa nu trebuie sa te ingrijorezi: o reactie de acest fel este normala. Cum o poti interpreta? Daca nu este determinat de probleme in cuplu, plansul este doar o forma de eliberare a tensiunii acumulate, o experienta similara orgasmului pe care, de altfel, il si poate insoti.

2. Sangerarea

Sangerarea este o reactie a organismului pe care nu ar trebui sa o ignori. Daca nu esti in perioada menstruatiei sau la prima experienta sexuala, atunci sangerarea post sex nu este normala, iar o vizita la medic se impune de urgenta.

Ce probleme poate ascunde sangerarea post sex? Explicatiile sunt multiple si variaza de la infectii vaginale si BTS-uri, precum gonoreea, pana la prezenta unor celule canceroase sau precanceroase pe colul uterin ori traume ale himenului, vaginului, cervixului sau perineului.

3. Dorinta intensa de a ramane singura

Desi, de regula, iti place sa te cuibaresti in bratele iubitului dupa sex, este posibil sa ai parte si de o reactie complet opusa: dorinta de a ramane singura si de a fi departe de el. Reactia este fireasca, sustin specialistii, care considera ca dorinta femeii de a se indeparta poate fi pusa pe seama nevoii de reintregire a propriei persoane.

Intrucat actul sexual implica o apropiere foarte mare intre parteneri, femeia poate simti nevoia de a se indeparta fizic pentru a-si reface spatiul personal. Constientizarea acestei nevoi te poate ajuta, asadar, sa eviti o cearta sau o reactie dura vizavi de partener, care s-ar putea simti abandonat.

4. Durerile de cap

Nici durerile acute de cap dupa o partida de sex nu reprezinta un fenomen neobisnuit. Specialistii il numesc cefalgie coitala si se refera la durerile de cap care apar in urma obtinerii orgasmului. Climaxul da nastere unei cascade de reactii fiziologice, printre care se numara si cresterea presiunii arteriale, fapt care se poate traduce si prin migrene puternice.

Pentru a exclude, insa, prezenta altor probleme, cum ar fi cele neurologice, specialistii recomanda consultarea unui medic de specialitate si realizarea unor analize. Doctorul iti poate recomanda si un tratament care sa excluda ori sa diminueze duererile de cap post sex, astfel incat sa te poti bucura pe deplin de experienta sexuala.

5. Amnezia temporara

Amnezia temporara post sex poate fi un fenomen greu de crezut, insa este posibil si intalnit la numeroase femei. Acesta se traduce prin confuzie in urma orgasmului, cand femeia nu isi poate aminti in ce an este, unde se afla si cum a ajuns in locul respectiv.

Fenomenul poarta denumirea de amnezie globala tranzitorie si implica blocarea temporara a circulatiei sangvine in hipocamp. Specialistii sunt de parere ca acest tip de amnezie poate fi declansat de activitatea fizica intensa, inclusiv de o partida salbatica de sex, finalizata cu un orgasm.

Foto:corkhypnosisclinic.com

Autor: D.S.
Recomandari