8 sfaturi contra caldurii

8 sfaturi contra caldurii
  calendar_month        
Nu mai suporti caldura?

Iata aici toate trucurile pentru a te racori oriunde si pentru a scadea temperatura din casa, chiar si fara aer conditionat!

1. Racoreste-te

Acasa, un dus racoritor este de ajuns pentru a-ti readuce starea de bine. In exterior, cauta o piscina, dar si lacuri, rauri si, bineinteles, marea. Atentie: daca temperatura este ridicata, scufunda-te progresiv in apa, pentru a evita socurile termice.

2. Bea mult

Suntem compusi din 65-70% apa, dar corpul uman nu face depozite. Trebuie deci sa bei minimum 2 L/zi, chiar 3 sau 4 daca e caldura mare. Nu astepta sa ti se faca sete, caci senzatia de sete se manifesta cand organismul e deja deshidratat. Poti alterna apa cu fructe, ceai, supe, pepeni (foarte bogati in apa). Evita sa bei prea rece, caci socul termic poate cauza neplaceri (dureri de burta).

3. Cauta climatizarea

Daca mercurul a atins cote alarmante, cauta locurile climatizate, pentru a mentine temperatura corporala la nivele normale. Plimba-te pe la raioanele cu produse congelate din supermarketuri, mergi la cinema, muzee si alte centre culturale care sunt de obicei reci ca gheata.

4. Poarta imbracaminte adaptata

Ca sa te protejezi de caldura , opteaza pentru tinute ample,din bumbac si din in. Materialele trebuie sa fie de preferinta in culori deschise, caci cele inchise (in special negrul) absorb toate radiatiile. Uita de fibrele sintetice si de hainele mulate, care sufoca epiderma si favorizeaza transpiratia, deci pierderea apei din organism.5. Racoreste atmosfera

Pentru scadea temperatura casei, trage jaluzelele dimineata, inainte sa pleci la serviciu, si deschide-le tarziu, seara. Un remediu foarte eficace contra temperaturilor insuportabile sunt perdelele si asternuturile umede.

6. Foloseste brumizatoare

Umbrele, parasolare: sunt, desigur, foarte eficiente contra soarelui, dar sunt dificil de transportat. Brumizatorul este solutia la indemana, care nu ocupa mult loc in geanta si iti permite sa te racoresti oriunde te-ai afla.

7. Stai acasa la orele pranzului

Cand termometrul incepe sa flirteze cu gradele peste 30, e mai bine sa eviti iesirile in oras. Stai acasa sau la birou, si nu uita de mica siesta de dupa-amiaza.

8. Uita de activitatile prea intense

Cu cat ne agitam mai tare, cu atat ne e mai cald. Evita deci gesturile inutile, economiseste energie, uita de sport in orele fierbinti, deoarece este chiar periculos (risc de insolatie, arsuri, stop cardiac). Opteaza in schimb pentru integrame, un film bun la cinema, lectura.

Ai intrebari asupra acestui subiect? Vrei sa-i sfatuiesti pe altii? Discuta pe Forum Sanatate !

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right