A trai din dragoste si apa

A trai din dragoste si apa
  calendar_month        
Raporturile sexuale toride ar putea duce la probleme de deshidratare. Conform unui studiu, cuplurile nu beau suficient de multa apa dupa ce fac dragoste. Acest moment de neatentie explica faptul ca aterizarea din al noualea cer este insotita de dureri de cap si letargie.

Povestile apei

In timpul si dupa "competitiile" sexuale, corpul reactioneaza in mod asemanator celorlalte activitati cardiovasculare: inima pompeaza mai tare, transpiratia creste. Conform cercetatorilor, o jumatate de ora de facut dragoste este echivalenta (si mult mai amuzanta) cu o cursa de 5 kilometri sau cu o sedinta intensiva de stretching. Ea corespunde unui consum energetic de 360 calorii pe ora.

In timp ce 9 persoane din 10 isi potolesc setea dupa ce au practicat un sport "conventional", doar 2 persoane din 5 beau dupa ce au intretinut o relatie sexuala.

Importanta hidratarii dupa actul sexual depinde de volumul de traspiratie produs si de starea de hidratare a partenerilor inainte de raport.

Pierderea concentrarii...O pierdere de apa de mai mult de 2% din masa corporala (adica mai mult de 1.4 litri pentru o persoana de 70 kilograme) duce la o pierdere a performantelor fizice si poate afecta procesele mentale, ca de exemplu capacitatea de concentrare. Setea apare in general la acest nivel de deshidratare.

Daca deshidratarea atinge un anumit nivel, ea tinde sa reduca volumul sangvin si poate chiar reduce volumul de apa din celule. Aceasta carenta de apa poate duce la disfunctionalitati in procesele celulare: stim ca celulele creierului sunt sensibile la aceste probleme de deshidratare.

Luati apa cu voi!

Daca partenerii au raporturi sexuale de o jumatate de ora, ei pot transpira cat pentru o cursa de 5 kilometri. Totusi, un astfel de efort nu duce la o deshidratare mai mare de 2% din masa corporala si nu poate avea deci efecte asupra activitatilor lor cotidiene.

Totusi, daca indragostitii sunt deja deshidratati inainte de actul sexual sau isi continua activitatea fara sa bea, ei pot atinge un prag de deshidratare ce le va afecta performantele.

Astfel, pentru ca toata noaptea sa fie torida si deshidratarea sa nu va saboteze reputatia, este mai bine sa lasati o sticla de apa la indemana. Partenerii deshidratati sunt supusi oboselii, letargiei si durerilor de cap si, in plus, au gura uscata.

Pentru ca noptile voastre de dragoste sa nu fie scurtate prematur, este mai intelept sa inlocuiti "tigara de dupa" cu un pahar de apa.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Retete italienesti
  • person

    ""oh, have you seen the muffin man, the muffin man, the muffin man?...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right