Alergie la nichel

Alergie la nichel
  calendar_month        
Parti ale pielii care ustura, sunt rosii si/sau umflate pot indica o reactie alergica la metalele din care sunt confectionate bijuteriile pe care le porti.

Nichelul este cel mai comun "vinovat" pentru aceste probleme.

Una din patru femei prezinta alergie la nichel (metal)

Daca bijuteriile de aur de14K iti provoaca iritatii este din cauza nichelului continut de acesta si nu din cauza aurului. In general, oamenii au foarte rar reactii alergice la aurul pur (24K).

S-a descoperit faptul ca femeile sunt mai afectate de alergia la nichel decat barbatii.


Daca nu porti bijuterii din nichel, probabil consumi acest metalCantitati diferite de nichel se gasesc peste tot: in sol, in apa si chiar in aer. Anumite alimente contin cantitati foarte mari de metal: cerealele integrale, legumele, ciocolata, ceaiul si aproape toate alimentele conservate. De aceea, consumand astfel de alimente, iti pot aparea pe piele reactii alergice.

Operatiile la sold pot duce la aparitia alergiilor la metale

In cazul unei operatii la sold, capul femurului este acoperit cu un tip de crom (aceasta operatie are avantajul ca nu se mai indeparteaza osul pacientului, ci doar se intareste), riscul fiind acela ca mici particule de crom pot ajunge in sange si de aici se poate dezvolta alergia fata de metale.

Metalele folosite in lucrarile dentare dau rareori reactii alergice

Intr-un caz recent, o femeie a suferit dermatite severe pe intreg corpul in urma unei interventii stomatologice.

Imediat ce metalul cu care i s-a efectuat lucrarea a fost inlocuit cu titan, reactiile alergice de pe piele au inceput sa-i dispara. Oricum, reactiile alergice la metalele folosite in interventiile stomatologice sunt foarte rare (aproximativ un caz la 100).

Recomandari

Newsletter Ele.ro

o poezie
  • person

    "ce-i mai buni sunt aici"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Wonderfurla L
Shop Ele.rochevron_right