Anorexia: povesti socante

Anorexia: povesti socante
  calendar_month        
Gemenele de profesie medici care se infometeaza de 20 ani si manechinul Isabelle Caro care a decedat din cauza anorexiei sunt cele mai celebre cazuri, care au aratat intregii lumi cat de grava este aceasta boala. Iata povestile lor!76958.jpg


Gemenele Maria si Katy Campbell

Gemenele aveau doar 11 ani cand au auzit un crampei de conversatie intre parintii lor care le-a schimbat viata pentru totdeauna.

Maria isi aminteste: "Stateam in capul scarilor si l-am auzit pe tata spunand - `Fetele noastre devin femei, nu-i asa? Li s-au dezvoltat soldurile!`"

"Am fost incitate de remarca tatei", spune Katy, acum, la varsta de 33 ani, medic, la fel ca si sora ei geamana. "Imi amintesc ca am tipat la el: `N-o sa-mi vina niciodata ciclul!`"

"In acea zi am decis sa nu mai mancam, ca sa scapam de solduri. Am vrut sa-i pedepsim pe parintii nostri si presupun ca asta facem de atunci."

Cine poate spune cu exactitate ce se intampla in mintea anorexicilor? Dar realitatea ingrozitoare e ca, datorita dorintei lor de a-si pedepsi parintii, Maria si Katy si-au distrus ultimii 20 ani din viata si s-ar putea sa nu-si mai revina niciodata.

Spre disperarea parintilor lor, gemenele si-au petrecut o mare parte din viata lor in numeroase clinici de recuperare. Acum, ele sunt hotarate sa lupte contra anorexiei, din cauza careia nu mai poate sa mearga, a facut osteoporoza, gastrita cronica si pancreatita. De asemenea, ea este obligata sa ia diuretice, deoarece rinichii ei nu mai functioneaza.

52673.jpg


Isabelle Caro

Moartea manechinului de origine franceza Isabelle Caro, in varsta de doar 28 ani, a survenit dupa o viata intreaga de suferinta din cauza anorexiei. In ultima perioada a vietii, Isabelle manca doar doua patratele de ciocolata si 4-5 fulgi de porumb pe zi.

Ea a murit pe 17 noiembrie 2010, din cauza complicatiilor anorexiei. Pentru campania impotriva anorexiei, Isabelle Caro a fost fotografiata in luna martie 2007, cand avea doar 27 kg.

Anorexia lui Caro isi are radacina in copilarie, cand era tinuta in casa de mama depresiva care nu vroia sa o vada crescand sau luand in greutate.
"Fobia cea mare a mamei era ca o sa cresc", a spus Caro intr-un interviu pentru CBS News. "Ma masura in inaltime tot timpul, nu ma lasa sa ies afara pentru ca auzise ca aerul curat ii face pe copii sa creasca si de aceea ma tinea inchisa in casa. A fost o trauma puternica pentru mine. Mama vroia sa fiu vesnic fetita ei."

"Am vrut sa am trupul unui copil pentru totdeauna, pentru ca mama sa fie fericita".

Tatal lui Isabelle Caro a fost o figura absenta in copilaria ei, si nimeni nu a putut-o salva din conditiile ciudate in care mama ei o obliga sa traiasca.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Roata Destinului
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right