Apa de la robinet vs. apa imbuteliata

Apa de la robinet vs. apa imbuteliata
  calendar_month        
Apa imbuteliata contine mai multe bacterii decat apa de la robinet, potrivit unui nou studiu canadian.

Bei apa de la robinet sau imbuteliata? Data viitoare cand vrei sa-ti astamperi setea, nu ocoli banala apa care curge pe teava!

Studiul, condus de o echipa de 70 oameni de stiinta de la Laboratoarele C-crest Montreal, a demonstrat ca apa imbuteliata nu este atat de pura precum se credea.

"In unele sticle s-au gasit bacterii heterotrofe in cantitati revoltatoare, de 100 ori mai mari decat limita permisa", declara Dr. Microbiolog Sonish Azam.

Nimeni nu se asteapta ca apa imbuteliata sa fie lipsita de microorganisme, insa nivelul observat in acest studiu este surprinzator de mare.

Cercetatorii sunt de parere ca nu se justifica faptul ca oamenii sa cumpere apa imbuteliata cand apa de la robinet e mai buna si mai usor de procurat.

"Deloc surprinzator, consumatorul crede ca apa imbuteliata este mai scumpa decat cea de la robinet si de aceea este mai pura si mai sigura", spune cercetatorul.

In ciuda cantitatilor mari de bacterii descoperite in apa imbuteliata, Dr. Azram spune ca acestea nu sunt periculoase pentru sanatate:

"Concentratia mare de bacterii poate pune insa probleme populatiilor la risc: femei insarcinate, copii, pacienti imunocompromisi si batrani."

Asadar, apa imbuteliata ar trebui sa fie doar o optiune in cazul in care apa de la robinet nu este de calitate. Insa in momentul in care apa de pe teava este sigura, nu are niciun sens sa cumperi apa imbuteliata.

Cand pleci de acasa, ia-ti cu tine sticla de apa de la robinet si ii vei face un bine atat bugetului tau, cat si mediului inconjurator.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Produse cosmetice noi
  • person

    "be natural!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right