Boli ce se confunda cu alergiile

Boli ce se confunda cu alergiile
  calendar_month        
Alergicii stiu ca secretiile nazale si stranuturile sunt induse de alergeni, insa alergiile nu se prezinta mereu cu simptome atat de evidente. Uneori, reactiile alergice pot determina oboseala, dureri de cap sau chiar depresie.

Sindromul oboselii cronice

Daca suferi de oboseala extrema de cel putin 6 luni si doctorul nu a reusit sa identifice cauza, atunci s-ar putea sa suferi de Sindromul Oboselii Cronice (SOC), iar alergiile pot juca un rol important in dezvoltarea acestuia.

Desi nu se cunoaste cu exactitate ce duce la aparitia SOC, cercetatorii au descoperit ca peste jumatate dintre pacienti sufera si de diverse alergii. De exemplu, alergia la mucegai este o cauza importanta de oboseala si de dureri musculare.

Depresie

Oamenii de stiinta recunosc ca alergenii contribuie la modificarea comportamentului si dispozitiei, ducand la iritabilitate, oboseala, somnolenta, tristete. De aceea, alergologii sugereaza si suspecteaza ca depresia este rezultatul unei reactii alergice, lucru inca nedovedit.

Migrene si sinuzite

Unii doctori cred ca durerile de cap sunt simptome comune ale alergiilor. Exista alergici care au dureri de cap induse de polen, mancare sau alti alergeni. Majoritatea durerilor de cap sunt legate de tensiune, fluctuatii hormonale, mese lipsa, hipoglicemii, tulburarari de vedere si deficiente nutritionale. Insa odata exclusi toti acesti factori, mai exista si posibilitatea alergiilor.

Daca in cazul durerilor de cap mai exista si opinii contra, in privinta migrenelor si sinuzitelor sunt foarte multe pareri pro. Cand bolnavul respira un alergen, cum este polenul, caile nazale se inflameaza si devine obstructionate. Ca rezultat al acestei reactii, sinusurile nu se mai pot scurge, fluidele pun presiune asupra capului, si gata migrena! Sinuzita este de fapt una dintre cele mai comune cauze ale durerilor de cap la alergici. Simptomele includ: presiune la nivelul fruntii, obrajilor, in spatele ochilor, dureri de dinti, secretii nazale galbene sau verzi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Joc nebun
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right