Cancere ce afecteaza femeile tinere

Cancere ce afecteaza femeile tinere
  calendar_month        
Octombrie este luna preventiei cancerului la san. In afara acestuia, trebuie sa mai afli si ca s-a observat cresterea numarului de cazuri de cancer tiroidian, la rinichi si melanom in randul femeilor tinere.

Spre deosebire de alte forme de cancer, cancerul la san se poate detecta devreme, avand sanse mari de vindecare in faza incipienta.

Iata care sunt celelalte forme de cancer la care trebuie sa fie atente femeile de pana in 30 ani:

Melanomul

Din 1992 se inregistreaza o crestere anuala cu 3% a cazurilor de melanom in randul femeilor cu pielea alba (procentele de imbolnaviri sunt de 10 ori mai mici la femeile africane).

Simptomele care trebuie sa te faca atenta: modificarea dimensiunii, formei sau culorii unei alunite sau cresterea unei noi formatiuni pe piele. Aceste schimbari trebuie evaluate de un dermatolog. Renunta la bronzarea artificiala si da-te cu multa crema cu factor de protectie solara.

Cancerul tiroidian

3 din 4 cazuri de cancer tiroidian le afecteaza pe femei, iar procentajele cresc intr-una din anii `90, facand ca aceasta sa fie cancerul cu cea mai rapida dezvoltare in randul femeilor si barbatilor. Cu toate astea, nu prea auzim de el.

Simptome care trebuie sa te faca atenta: o umflatura in gat, pe care doctorul o poate observa in timpul unei examinari de rutina. De asemenea, simti ca esti gatuita, ai dificultati la respirat si inghitit, durerea de gat este permanenta.

Cancerul de rinichi

Din 1975, procentele de cancer la rinichi in randul femeilor au crescut cu 2.4% pe an, potrivit organizatiei American Cancer Society.

Simptome care trebuie sa te faca atenta: din nefericire, cancerul de rinichi nu este foarte simptomatic la inceput. Insa pe masura ce progreseaza, el se manifesta prin sange in urina, durere in burta sau in spate, slabire, oboseala, febra, umflarea picioarelor. Factorul de risc numarul unu: fumatul.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Avantajele atei dentare!
  • person

    "Fii pacientul nostru, pentru ca noi cream zambete pentru toata viata!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right