Cancerul de pancreas: 3 celebritati rapuse

Cancerul de pancreas: 3 celebritati rapuse
  calendar_month        
Cancerul pancreatic este una dintre cele mai agresive forme de cancer. Oncologii estimeaza ca doar 5% dintre cei diagnosticati cu un asemenea tip de cancer au sanse de a trai inca cinci ani.

Boala care i-a rapus pe Steve Jobs, Patrick Swayze si Luciano Pavarotti avanseaza rapid si este diagnostica de obicei atunci cand nu se mai poate face nimic.
Ce este cancerul de pancreas

Cancerul de pancreas se dezvolta in tesuturile pancreasului. Pancreasul secreta enzime si hormoni care ajuta digestia si regleaza metabolismului zaharului in organism. De obicei, cancerul de pancreas avanseaza rapid si este diagnosticat in ultimul stadiu.

Simptomele cancerului de pancreas

Cele mai frecvente simptome sunt: dureri abdominale care se resimt si in spate ingalbenirea tenului si a ochilor pierderea apetitului pierderea in greutate depresie cheaguri de sange greata diaree.

Cauzele cancerului de pancreas

Cancerul de pancreas apare atunci cand celulele pancreasului prezinta mutatii genetice. Aceste mutatii fac ca celulele sa se dezvolte in mod incontrolabil, ducand la formarea de tumori.

Cancerul de pancreas este de doua feluri: cancerul care se formeaza in celulele care produc sucuri gastrice si cancerul care se formeaza in celulele care produc hormoni.

Printre cauzele cancerului de pancreas se numara: fumatul pancreatita cronica diabetul obezitatea alimentatia bogata in grasimi mostenirea genetica.

Vedete care au pierdut lupta cu cancerul de pancreas


Steve Jobs

Steve Jobs, co-fondatorul Apple si fost director general al companiei, a decedat pe data de 5 octombrie. Omul de afaceri a pierdut lupta cu cancerul la varsta de 56 de ani. Jobs a fost diagnosticat cu cancer de pancreas in 2003, iar un an mai tarziu a suferit o interventie chirurgicala de extractie a tumorii. In anul 2009, boala a revenit.

In timpul vietii, Steve Jobs a fost un budist convins. A declarat de nenumarate ori ca moartea este forta care il impinge in viata.

"Stiu ca voi muri in curand si acesta este lucrul care m-a ajutat sa iau toate marile decizii in viata. Pentru ca aproape totul: asteptarile celorlalti, mandria, frica ca te vei face de ras, frica de esec, aceste lucruri palesc in fata mortii, lasand doar ceea ce conteaza cu adevarat", declara Steve Jobs in 2005, in timpul unui discurs la Stanford.

Patrick Swayze

Actorul din "Dirty Dancing", Patrick Swayze decedat pe data de 14 septembrie 2009. Dupa o lupta crunta cu aceasta forma de cancer, actorul s-a stins din viata la varsta de 57 de ani. Swayze a fost diagnosticat in ianuarie 2008 cu un cancer la pancreas in stare avansata.

Dupa ce a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, actorul a si-a continuat pentru o perioada proiectele personale si profesionale. Planuia chiar sa scrie o carte de memorii impreuna cu sotia sa.

Intr-un ultim interviu acordat Barbarei Walters, Patrick Swayze declara: "Sunt pe moarte? Ma dau batut? Ma aflu pe patul de moarte? Imi iau la revedere de la lume? In niciun caz. Visez in continuare la un viitor, o viata lunga, in care voi fi sanatos si nu voi sta in umbra cancerului, ci voi trai in lumina".

Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti, unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, a pierdut batalia cu cancerului de pancres pe 6 septembrie 2007. In varsta de 71 de ani, tenorul a decedat in casa sa din Modena.Sotia sa a marturisit ca artistul si-a dorit ca ultimele zile din viata sa si le petreaca alaturi de familie si prieteni.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari

Newsletter Ele.ro

i believe
  • person

    "never say never"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Tiffany Bleu
Shop Ele.rochevron_right