Cancerul - vindecarea prin medicina traditionala

history_edu redactia ele.ro calendar_month 27 Sep 2007, 17:23
Cancer este termenul general folosit pentru a denumi o serie de afectiuni caracterizate de inmultirea anormala si invaziva a celulelor unui tesut. Denumirea formelor specifice de cancer este data de organul de origine al bolii.
Cancerul apare in momentul in care, sub actiunea unor factori externi si interni, procesul de inmultire al celulelor din corp este perturbat. Permanent celulele imbatranite ale fiecarui organ sunt inlocuite cu altele noi. Aparitia primei celule disfunctionale va genera producerea haotica si necontrolata a unor celule ?canceroase?, astfel luand nastere formatiunile tumorale benigne sau maligne.
Tesuturile tumorale benigne si maligne sunt alcatuite din celule care au doar proprietatea de a se inmulti. Diferenta intre acestea doua este ca celulele benigne alcatuiesc formatiuni tumorale in punctul de origine, afectand doar organul de origine si organele din vecinatate prin presiunea exercitata. Celulele maligne se raspandesc din punctul de origine in intreg corpul prin sistemul circulator si limfatic, proces denumit in termeni medicali metastaza.
Aceasta malformatie in procesul de proliferare al celulelor apare datorita scaderii cantitatii de oxigen din atmosfera si a capacitatii planetei de a reface rezervele de oxigen, a poluarii care este in continua crestere, a prezentei radiatiilor solare in atmosfera datorita distrugerii stratului de ozon, a toxinele existente in mediu si in alimente, a stilului de viata dezorganizat si a stresului la care suntem supusi zilnic. In aceste conditii sistemul imunitar nu mai poate face fata factorilor nocivi din mediu iar corpul este expus la efectele negative pe care le au virusurile asupra structurii celulare.
In medicina traditionala diversele forme de cancer sunt vindecate de sute de ani. Ce duce sau nu la vindecarea pacientului este modul in care sunt combinate terapiile si protocoalele medicale pentru a obtine rezultatele dorite.
Acupunctura are efecte curative asupra sistemului energetic si a corpului uman prin activarea acupunctelor blocate de afectiune si echilibrarea fluxurilor energetice.
Fitoterapia are rolul de a sustine si accelera procesul de vindecare prin actiunea anumitor substante active din fiecare planta inclusa in schema de tratament. Prin intermediul acestor substante active, este refacuta structura tesuturilor afectate prin regenerarea celulara a acestora.
Un rol important il are si atitudinea pacientului fata de afectiune. Am fost educati sa credem ca anumite boli sunt incurabile si ca nu putem face altceva decat sa asteptam si sa acceptam sfarsitul.
Am tratat pacienti care s-au recuperat foarte repede doar datorita faptului ca au refuzat sa creada ca nu mai au nici o sansa, cum le fusese spus, si au preferat sa creada ca pot castiga lupta pentru propria lor viata. Pe parcursul tratamentului au fost ajutati si de sedintele de consiliere psihologica medicala.
In aceasta etapa ii sunt explicate pacientului mecanismele afectiunilor de care sufera si este ajutat sa isi depaseasca prejudecatile privind capacitatile de vindecare pe care le poseda fiinta umana.
Dr. Codrut Tutu
Medic Specialist Acupunctura si Apifitoterapie
021 619 11 17
0745 430 351
www.pirasan.ro
doctor@pirasan.ro
Alte articole despre