Cand durerile de cap te trimit la medic

Cand durerile de cap te trimit la medic
  calendar_month        
Durerile de cap sunt cele mai obisnuite tipuri de durere pe care o persoana le pote experimenta de-a lungul vietii. Cele mai multe dureri de cap sunt doar neplaceri de moment, fara a fi insa semnul unor afectiuni serioase.

Acest lucru nu inseamna insa ca nu trebuie sa mergi la medic atunci cand durerile de cap sunt neobisnuite.

Simptome si dureri de cap

Cele mai comune tipuri de dureri de cap sunt cele cauzate de starile de tensiune. Aceste dureri sunt suparatoare, insa nu prezinta niciun risc. Se pot inrautati in perioadele stresante. Este astfel important sa eviti aceste situatii.

Durerile de cap cauzate de starile de tensiune se trateaza cu analgezice. Exista foarte putine cazuri de dureri de cap cronice, cauzate de tensiune.

Spre deosebire de durerile de cap cauzate de starile de tensiune, migrenele sunt mult mai serioase. De obicei, migrenele sunt insotite si de sensibilitate la lumina si zgomot, greata sau voma.

Aceste dureri se trateaza cu analgezice, insa trec mult mai greu decat o durere de cap obisnuita. Persoanele care au experimentat astfel de dureri pot suferi de migrene cronice care pot aparea in mod frecevent. Migrenele sunt mai frecvente in randul femeilor.

O persoana mai poate experimenta si dureri severe doar intr-o singura parte a capului. Aceste dureri sunt mult mai serioase decat migrenele si sunt insotite si de greata. Aceste dureri de cap sunt mai frecvente in randul barbatilor.

Cauzele durerilor de cap

Durerile de cap pot aparea atunci cand o persoana este deshidratata sau in stare de hipoglicemie. Durerea dispare dupa ce pacientul se hidrateaza corespunzator sau cand nivelul de zahar din sange atinge nivelul normal.

In cazuri rare, durerea de cap este semnul unor afectiuni grave si este intotdeauna acompaniata si de alte semne, precum oboseala cronica, voma, greata sau lesin.

Cand sa mergi la medic

Daca durerile de cap iti afecteaza serios starea de bine si duc la dureri cronice, este recomandat sa mergi la medicul de familie. Acesta iti poate prescrie medicamentele potrivite sau te poate indruma spre alti medici sau analize medicale.

Iata cand trebuie sa mergi de urgenta la medic: suferi frecevent de dureri de cap care apar spontan durerile de cap sunt insotite de ameteala, pierderea echilibrului, paralizie, furnicaturi, confuzie, halucinatii, dificultati de vorbire sau vedere slabita durerile de cap sunt acompaniate de febra mare, respiratie ingreunata sau mancarimi durerile de cap se agraveaza in timpul noptii experimentezi greata si voma durerile tin mai mult de 72 de ore nu mai poti efectua treburile zilnice durerile de cap se agreaza in timp durerile apar dupa ce te-ai lovit sau ai fost implicata intr-un accident rutier suferi de mai multe dureri de cap pe saptamana pentru a indeparta durerile ai nevoie de doze mari de medicamente durerile sunt cauzate de tuse, aplecare, oboseala sau sex durerile sunt localizate intr-o singura parte a capului durerile de cap sunt insotite de dureri de ochi sau urechi durerile de cap duc la pierderea pierderea cunostintei.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ghiceste viitorul in cafea
  • person

    "one kick in the ass mean one step foward"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right