Candidoze - dezechilibrele florei vaginale

Candidoze - dezechilibrele florei vaginale
  calendar_month        
Numeroase femei se plang de candidoze recidivante si extrem de neplacute, datorate unor dezechilibre ale florei vaginale. Solutia pentru aceste fragilitati vaginale poate fi aportul de probiotice.

Probioticele pot fi utilizate pentru refacerea echilibrului florei vaginale. Acestea sunt bacterii bune, aduse in organism sub diferite forme. Probioticele sunt uzual administrate local in tratamentul candidozelor , dar se pot lua si sub forma de suplimente alimentare.

Lactobacilii - bacterii protectoare ale vaginului

Fiecare femeie are propria flora vaginala, care o protejeaza de infectii. In realitate, vaginul este colonizat de nenumarate bacterii ce coabiteaza cu organismul. Acestea joaca un rol de aparare contra microorganismelor nefaste, responsabile de micoze sau vaginoze bacteriene. O flora vaginala echilibrata este constituita in proportie de 95% din lactobacili.

Si totusi, echilibrul florei vaginale este fragil. El este supus la numeroase surse de perturbare ce pot duce la disparitia lactobacililor benefici:

igiena intima inadaptata
variatii hormonale (sarcina, menopauza, ciclu)
raporturi sexuale frecvente neprotejate
stresul
unele medicamente
unele boli

Diminuarea lactobacililor protectori duce atunci la proliferarea bacteriilor nefaste, ce provoaca manifestari locale dezagreabile: jena, dureri, iritatii, mancarimi, secretii.

Infectiile pot deveni recidivante si cu adevarat deranjante. Tratamentele obisnuite ucid atat bacteriile bune, cat si pe cele rele, asadar este important sa ajuti la refacerea mediului de lactobacili printr-un aport de probiotice. Astfel vei avea din nou o flora vaginala sanatoasa, te vei simti mai bine si vei fi mai protejata.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

EFECTUL ?!
  • person

    "intelege-te si accepta-te exact asa cum esti!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right