Caravana ce lupta impotriva diabetului, acum in Romania!

Caravana ce lupta impotriva diabetului, acum in Romania!
  calendar_month        
Ca parte a programului social "Transforma diabetul", compania Novo Nordisk organizeaza un tur national pentru a ridica un semnal de alarma cu privire la situatia diabetului in Romania. Dupa parcurgerea a mii de kilometri in jurul lumii, Caravana transforma diabetul va vizita patru mari orase din Romania: Cluj, Timisoara, Bucuresti si Iasi, in perioada 26 aprilie - 2 mai 2009, in scopul informarii populatiei cu privire la gravitatea si incidenta diabetului zaharat.

Vizitatorii caravanei vor beneficia de teste gratuite de glicemie, consultatii medicale oferite de specialisti si, in acelasi timp, vor afla toate informatiile necesare pentru a preveni sau mentine sub control diabetul zaharat. Proiectul beneficiaza de sprijinul Federatiei Romane de Diabet, al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, al Colegiului Meidicilor din Romania, Casei Nationale de Asigurari si alte autoritati in domeniu.

Campania demarata in Romania isi propune nu doar sa adreseze problema diabetului la nivel national, dar si sa incurajeze persoanele diagnosticate cu diabet zaharat, demonstrandu-le ca pot avea o viata normala.

Medicii diabetologi prezenti la Caravana transforma diabetul vor oferi sfaturi utile despre diabetul zaharat, alimentatia corespunzatoare si stilul de viata care trebuie adoptate pentru a trai o viata normala. De asemenea, fiecare vizitator va avea posibilitatea sa afle daca prezinta risc de a dezvolta diabet zaharat."Caravana transforma diabetul reprezinta un demers mondial al companiei Novo Nordisk prin care se vrea schimbarea perceptiei asupra diabetului in randul populatiei de pretutindeni. Este cel mai ambitios proiect de comunicare cu publicul larg desfasurat de Novo Nordisk in Romania si ne propunem ca la finalizarea acestuia cat mai multi romani sa primeasca mesajul nostru si sa inteleaga cum pot depasi barierele bolii.", declara Bogdan Viasu, General Manager Novo Nordisk Romania.

Caravana ofera o varietate de activitati interactive, printre care se enumera si rularea de filme video si testimoniale ale pacientilor cu diabet zaharat din intreaga lume. De asemenea, exista o zona amenajata dedicata copiilor si tinerilor cu diabet. Actiunile au un puternic caracter social si se adreseaza pacientilor cu diabet zaharat si familiilor acestora, medicilor specialisti, autoritatilor, dar si persoanelor care nu au diabet, insa vor sa afle mai multe informatii cu privire la aceasta afectiune.

Caravana transforma diabetul va poposi in patru orase din tara: in Timisoara - pe data de 26 aprilie 2009, Cluj - pe data de 27 aprilie 2009, Bucuresti - pe data de 29 si 30 aprilie 2009 si Iasi - pe data de 2 mai 2009.

In scopul oferirii unor informatii detaliate referitoare la activitatile desfasurate in cadrul Caravana transforma diabetul, dar si la traseul acesteia, Novo Nordisk a lansat www.transformadiabetul.ro, un site dedicat campaniei.

Novo Nordisk invita persoanele din Romania sa viziteze caravana pentru a afla mai multe despre diabet zaharat si cum pot pastra controlul asupra bolii.

Despre Caravana in jurul lumii

Caravana transforma diabetul, apartinand companiei Novo Nordisk a parcurs mii de kilometri din 2006 pana astazi si isi continua periplul pentru a educa si responsabiliza publicul cu privire la incidenta diabetului. Caravana s-a oprit la scoli, spitale, biblioteci, parlamente si in pietele oraselor. A oferit vizitatorilor expozitii multimedia unice si interactive, in cadrul carora acestia au aflat informatii despre diabet si au beneficiat de investigatii medicale gratuite, printre care si testul de determinare a glicemiei, masurarea indicelui de masa corporala si a tensiunii arteriale. Traseul urmat de caravana incepand cu luna septembrie 2006 a insumat peste 32.000 de kilometri in Europa, Africa, Australia, Asia si America de Nord, perioada in care a atras peste 160.000 de vizitatori din intreaga lume.Recomandari

Newsletter Ele.ro

primavara
  • person

    "sa fii mereu vesela si nu-ti pierde speranta!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right