Carceii la picioare: cum ii previi?

Carceii la picioare: cum ii previi?
  calendar_month        
Carceii sunt crampe musculare foarte neplacute, iar cand se manifesta la picioare dor ingrozitor de tare. Citeste acest articol pentru a afla cum poti sa-i previi si sa-ti alini durerea.

Ce sunt carceii?

Carceii sunt crampe musculare care apar fara nicio avertizare, mai ales la nivelul picioarelor. Miscarea muschiului determina contractia sa si aparitia imediata a carceilor.

Multe persoane ii experimenteaza in timp ce dorm sau stau intinsi in pat. Desi sunt foarte durerosi, nu reprezinta o afectiune serioasa. In general, carceii sunt favorizati de statul in picioare sau pe scaun excesiv de mult, de pozitiile ciudate ale corpului, de purtarea de tocuri inalte. Ei pot fi si o manifestare a spasmofiliei sau a carentelor de calciu.

52288.jpg

Ce e de facut?

Cand simti ca ti se pune carcelul, maseaza usor zona afectata. Acest lucru va relaxa muschiul, care se va intinde gradual. Nu face masaj brutal si nu misca brusc piciorul. Ai rabdare!

Hidrateaza-te!

Unul dintre motivele pentru care se manifesta carceii este lipsa de apa, deshidratarea. De aceea, ai grija sa te hidratezi bine. Cand faci sport, ai grija sa te incalzesti si sa te intinzi bine atat inainte cat si dupa exercitiul fizic. Acest lucru favorizeaza hidratarea muschilor.

Evita pozitiile fixe

Incearca sa eviti pozitiile fixe ale corpului, atat in picioare cat si pe scaun. Ia o pauza! Daca citesti acest articol, opreste-te, ridica-te si intinde-ti picioarele!

Discuta si pe Forum despre carcei!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

despre mine
  • person

    "viata este plina de sfarsituri,dar fiecare dintre el devine un nou inceput..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Vanilla Fistic
Shop Ele.rochevron_right