Cat te protejaza ochelarii tai de soare?

Cat te protejaza ochelarii tai de soare?
  calendar_month        
Ochelarii de soare nu mai sunt doar un accesoriu la moda. Sunt necesari pentru protectia ochilor tai. Multa lume stie despre influenta negativa pe care o au razele solare asupra pielii, dar ignora aceleasi efecte asupra ochilor. Pentru a-i proteja trebuie sa stim ce fel de ochelari sa purtam, pentru ca niste ochelari de proasta calitate sunt chiar mai daunatori decat sa nu purtam deloc.

Este important sa ai ochelari de soare cu lentile ce blocheaza razele UV. Daca ai ochelari cu lentile negre pupila ta se dilata pentru a avea mai multa lumina in campul vizual. Daca lentila nu are insa un grad mare de protectie impotriva razelor UV, pupila va fi afectata chiar mai mult decat daca nu ai purta ochelari deloc.

Expunerea indelungata la soare poate crea complicatii la nivelul ochilor incepand cu o cataracta si terminand cu diferite forme de cancer. Desi pe piata exista acum lentile de contact ce ofera protectie solara, acestea nu sunt eficiente. Ele acopera doar pupila, iar pentru a fi protejat ochiul trebuie sa fie acoperit in intregime. In acest mod este protejata si pielea din jurul ochilor evitandu-se ridurile.

Iata cateva lucuri la care trebuie sa fii atenta atunci cand iti cumperi ochelari de soare:

Cauta eticheta care atesta protectia impotriva razelor ultraviolete

Probeaza ochelarii. Acestia trebuie sa se potriveasca pe forma ochilor pentru a nu permite razelor UV sa patrunda

Nu te lasa indusa in eroare de pret. Preturile mari indica in general cat de trandy sunt ochelarii sau cat de durabili, nicidecum gradul de protectie UV.

Ochelarii inchisi la culoare nu sunt neaparat cel mai indicati. Nu culoarea lentilelor este responsabila pentru protectie ci un filtru aplicat pe acestea

Invata sa-ti porti ochelarii acolo unde le este locul, adica pe nas. Daca ii tii in poseta, in masina sau in buzunar nu te vor ajuta la nimic. Incearca sa nu-i porti doar la plaja ci ori de cate ori esti expusa la soare.

Recomandari